14 კარგი რჩევა უილიამ პოჰლებკინისგან, რომელიც საჭმელს ნამდვილად აგემრიელებს და დიასახლისს ცხოვრებას უადვილებს
რჩევა #1
სამზარეულოში მიდიხართ ისე, რომ არც კი იცით რას მოამზადებთ. გადადგით პირველი ნაბიჯი: ტაფა დადგით გაზქურაზე და ადუღეთ წყალი. ყველა პროფესიონალი შეფ-მზარეული იყენებს ამ ლაიფ ჰაკს: სანამ გადაწყვეტთ და მოამზადებთ ინგრედიენტებს, თქვენ უკვე გექნებათ კონტეინერი მზად ადუღებისთვის, გაცხელებისთვის ან ჩაშუშვისთვის.
როგორ მოვამზადოთ კარტოფილი ყველისა და ნივრის სოუსში: გემრიელი კერძის რეცეპტი
რჩევა #2
შეარჩიეთ რეცეპტი კულინარიული წიგნიდან. არ იჩქაროთ დაწყება, სანამ ბოლომდე არ წაიკითხავთ. განსაზღვრეთ მოქმედებების თანმიმდევრობა, რეცეპტის სირთულე და დრო, რომელიც დაგჭირდებათ. შეამოწმეთ, რომ ხელთ გაქვთ ყველა ინგრედიენტი. მას შემდეგ, რაც თქვენს თავში ყველა ფაქტორი გაერთიანდება, შეგიძლიათ დაიწყოთ საჭმლის მომზადება.
რჩევა #3
უილიამ პოხლებკინი არ გირჩევთ ინგრედიენტების მომზადებას მომზადების პროცესში. პროფესიონალი მზარეულები ამას არასოდეს აკეთებენ. თქვენ უნდა აწონოთ, გაზომოთ, გაასუფთავოთ და დაალაგოთ ყველაფერი, რაც გჭირდებათ წინასწარ. ეს დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ შეცდომები, არ მოხარშოთ საჭმელი ტაფაში ან ღუმელში და არ გააფუჭოთ კერძი.
რჩევა #4
წინასწარ მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი და სამზარეულოს ხელსაწყოები. დარწმუნდით, რომ გაჯეტები მუშა მდგომარეობაშია, რათა კეთების დროს არ აღმოჩნდეს, რომ მაგალითად, მიქსერი არ ირთვება.
რჩევა #5
იყავით თანმიმდევრული. თუ რეცეპტში მითითებულია ნაბიჯი, სადაც საჭიროა კერძს დაუმატოთ მარილი და პილპილი, მკაცრად დაიცავით რეკომენდაციები. არ იჩქაროთ, მაგრამ არც დააგვიანოთ. წვრილმანია, მაგრამ ამან შეიძლება გავლენა მოახდინოს კერძის გემოზე.
რჩევა #6
შეინახეთ მარცვლეული, ფქვილი, კარაქი დახურულ კონტეინერში გრილ ადგილას. გჭირდებათ ისინი კერძისთვის? აწონეთ პროდუქტის საჭირო რაოდენობა და დაუყოვნებლივ მოათავსეთ ადგილზე. თუ ასეთი ინგრედიენტები დარჩება ღიად და უყურადღებოდ, თუნდაც მომზადების დროს, არის შანსი, რომ ისინი გაფუჭდნენ.
რჩევა #7
ადამიანების ნახევარზე მეტი კვლავ არასწორად ინახავს ჩაის, სანელებლებს, ყავას, სოდასა და ძმარს. ფოხლებკინი გვირჩევს ასეთი პროდუქტების ჰერმეტულად დალუქვას, შუშის კონტეინერების არჩევას და მზის სხივებისგან მოშორებას.
რჩევა #8
როგორც ფოხლებკინს სჯეროდა, თქვენ უნდა მოერიდოთ წყლის, ბულიონების, ბორშის და ა.შ დიდხანს ადუღებას. ეს საზიანოა როგორც კერძისთვის, ასევე სამზარეულოსთვის, სადაც ორთქლი გროვდება.
რჩევა #9
სუპები უნდა მოხარშოთ სახურავის გარეშე და აუცილებლად მოაშორეთ ქაფი რამდენჯერმე. ეს განსაკუთრებით ეხება რძისა და თევზის სუპებს.
რჩევა #10
კიდევ ერთი რჩევა: თუ რამეს მოამზადებთ, პროდუქტი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში. და რაც მთავარია - "კულინარიულ" მდუღარე წყალში. რას ნიშნავს? დაამატეთ მარილი, პილპილი, სანელებლები, თუ რეცეპტი საშუალებას იძლევა.
რჩევა #11
არ დაიზაროთ პროდუქტების შემოწმება მომზადების წინ. მაგალითად, ხშირად კარტოფილი, რომლის მოხარშვას აპირებთ, შეიძლება ჯანსაღად და სუფთად გამოიყურებოდეს, მაგრამ შიგნიდან აღმოჩნდება, რომ ლპობაა დაწყებული ან ჭია აზიანებს. შეამოწმეთ რამდენიმე, რათა დარწმუნდეთ, რომ ბოსტნეულის ამ პარტიაში ყველაფერი რიგზეა.
რჩევა №12
მაქსიმალურად ეცადეთ გამოიყენოთ დარჩენილი კერძები - სოუსებისთვის, სალათებისთვის, რულეტებისთვის და სხვადასხვა შიგთავსისთვის.
რჩევა #13
სამზარეულოში დაზიანებების თავიდან ასაცილებლად, ხელები კარგად გაიმშრალეთ, გამოიყენეთ ღუმელის ხელთათმანები ცხელი კერძებისთვის, ვიდრე პირსახოცები და სხვა რამ. სამზარეულოში ამა თუ იმ მოქმედების შესრულებისას თავდაჯერებულად უნდა იგრძნოთ თავი.
რჩევა #14
დაგეგმეთ სამზარეულოს დრო ისე, რომ არ დაგჭირდეთ სამზარეულოს დატოვება მთელი პროცესის განმავლობაში. აუცილებელია მომზადების დროის მონიტორინგი, რათა კერძი არ დაიწვას და ინგრედიენტებმა არ დაკარგოს მთელი თავისი კვებითი ღირებულება.
რატომ ფუვდება ბლინები და შემდეგ ეცემა: საიდუმლო ერთ მარტივ მოქმედებაშია