რატომ ფუვდება ბლინები და შემდეგ ეცემა: საიდუმლო ერთ მარტივ მოქმედებაშია
გარდა ამისა, მკაცრად დაიცავით რეკომენდაციები:
- მოზელის შემდეგ ცომს უნდა დააფაროთ პირსახოცი და 20-30 წუთის განმავლობაში „დაასვენოთ“;
- ყოველთვის დაამატეთ საფუარი, გამაფხვიერებელი ან სოდა;
- გამოიყენეთ მხოლოდ თბილი ინგრედიენტები (ყველაფერი წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან);
- მოამზადეთ ბლინები კეფირით, იოგურტით ან მაწონით.ასეთი მარტივი რჩევები დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ იმის გარკვევა, თუ რატომ არ არის ფუმფულა რძით დამზადებული ბლინები, მაშინაც კი, თუ პროდუქტი მჟავეა ან კეფირი იყო გამოყენებული.
- სოდა და საფუარი ყოველთვის რეცეპტის მიხედვით უნდა დავამატოთ, თორემ ფუმფულა ბლინებს არ მიიღებთ.
სოდა მხოლოდ ძმრით უნდა ჩააქროთ, თუ რეცეპტში არ არის ფერმენტირებული რძის ინგრედიენტები; თუ ისინი არსებობს, მაშინ დაამატეთ სოდა მისი ბუნებრივი სახით.
რატომ არ ცხვება ბლინები შიგნით - მთავარი მიზეზი
ყველაზე ხშირად, ბლინები შიგნით რჩება უმი, რადგან ცომი ძალიან "მძიმეა". ეს შეიძლება მოხდეს, თუ თქვენ იყენებთ ძალიან ბევრ კვერცხს - ისინი ცომს "რეზინის" სტრუქტურას ანიჭებენ. ასევე, ცომი არ უნდა იყოს მკვრივი, როგორც ღვეზელისთვის.
დაიმახსოვრეთ, რომ ბლინების შესაწვავად საჭიროა ცალკე ტაფა აიღოთ და მასში სხვა არაფერი მოამზადოთ, ასევე არ გარეცხოთ - უბრალოდ გაწმინდეთ ხელსახოცით, რომ ზედმეტი ცხიმი მოიცილოთ. ტაფა წინასწარ უნდა გააცხელოთ - ცივ ზედაპირზე ცომი ეწებება და შიგნით არ შეწვება.
ცომის კოვზით ჩასხმისას ბლინებს შორის დატოვეთ 5-6 სმ,წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი ერთმანეთს მიეწებება და არ ამოვა. შეწვით 3-5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს და გადაბრუნებისას დააფარეთ მშრალი სახურავი - ამ გზით შექმნით ცომისთვის საჭირო ტემპერატურას და ბლინები სწრაფად მიაღწევენ მზადყოფნის სასურველ სტადიას.
როგორ მოვამზადოთ იაპონური ფუმფულა ოლადები საფუარის გარეშე
როგორ მოვამზადოთ ბლინები ვაშლით და დარიჩინით
როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ბლინები რძის და კვერცხის გარეშე - მინერალურ წყალზე