ბამბის ნაყინის შვეიცარიული რულეტის რეცეპტი
გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე (350°F). მოამზადეთ საცხობი ფორმა და დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი.
ბისკვიტის ცომი: საშუალო ჯამში აურიეთ ფქვილი, სიმინდის სახამებელი, გამაფხვიერებელი და მარილი. დიდ ჯამში ათქვიფეთ კვერცხები და შაქარი 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა მსუბუქი და ჰაეროვანი არ გახდება. დაამატეთ რძე და ვანილის ექსტრაქტი და კარგად აურიეთ.
გააერთიანეთ ინგრედიენტები: ნაზად შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები კვერცხის მასას. ფრთხილად ურიეთ, რომ ცომი ჰაეროვანი დარჩეს.
დაამატეთ ბამბის ნაყინი: ფრთხილად შეურიეთ ბამბის ნაყინი, რომ მასას დამატებითი სიტკბო და ფერი მისცეს.
გამოაცხვეთ ბისკვიტი: მოათავსეთ ცომი საცხობ ფორმაში, გაასწორეთ ზედაპირი და აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში ან სანამ ჩხირის გამოცდით სუფთა არ გამოვა. გამოაცხვეთ ბისკვიტი, გააცივეთ 5 წუთით.
დაახვიეთ ბისკვიტი: ბისკვიტი ამოატრიალეთ შაქრის ფხვნილით მოყრილ სუფთა პირსახოცზე. ნაზად მოაცილეთ პერგამენტის ქაღალდი და ფრთხილად დაახვიეთ ბისკვიტი პირსახოცთან ერთად. გააჩერეთ ბოლომდე გასაცივებლად.
ნაღების კრემის მომზადება: ბისკვიტის გაციებამდე, ათქვიფეთ მძიმე ნაღები, შაქრის ფხვნილი და ვანილის ექსტრაქტი, სანამ ნაღები გამკვრივდება.
რულეტის აწყობა: გაცივებული ბისკვიტს თანაბრად გადაუსვით ნაღების კრემი.
რულეტის გადახვევა: ფრთხილად გადაახვიეთ ბისკვიტი (პირსახოცის გარეშე) და მოათავსეთ სადღესასწაულო თეფშზე, ნაჭდევიანი მხარით ქვევით.
მორთვა და გატანა: რულეტის ზედაპირზე შემოაკარით ბამბის ნაყინი დეკორაციისთვის და მიირთვით ეს მსუბუქი, ჰაეროვანი და არაჩვეულებრივად ტკბილი დესერტი!