აჯიკა ვაშლით: ორიგინალური რეცეპტი პოპულარული სოუსისთვის
წვრილად დაჭერით ვაშლი და სტაფილო, ასევე დაჭერით პომიდორი და ბულგარული წიწაკა. თუ გსურთ ცხარე აჯიკა, არ უნდა ამოიღოთ თესლი ცხარე წიწაკიდან. დაჭრილი ინგრედიენტები გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.
ყველაფერი აურიეთ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.
დაუმატეთ ნიორი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, შაქარი და მარილი.
მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი. აჯიკა გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ, გადააბრუნეთ და გადააფარეთ საბანი, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.