როგორ მოამზადოთ ნედლი აჯიკა
500 გ პომიდორი გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე და ამოჭერით ღერო. გადაიტანეთ ღრმა თასში.
გარეცხეთ 500 გ ტკბილი წიწაკა, გაჭერით შუაზე, ამოჭერით ღერო და ამოიღეთ თესლი. იგივე გააკეთეთ ერთი ჩილის წიწაკით. ყველაფერი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში და გადაიტანეთ პომიდორთან ერთად თასში.
გაასუფთავეთ 10 გ პირშუშხას ფესვი და გადაიტანეთ თასში. გათალეთ 10-12 კბილი ნიორი.
პომიდორი, ტკბილი წიწაკა, ჩილის წიწაკა, ნივრის კბილი და პირშუშხა ერთად დააბლენდერეთ (ან ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
დაუმატეთ 2 ს/კ. მარილი და 1 ჩ.კ. დაფქული ქინძი. გადაიტანეთ ქილებში და შეინახეთ მაცივარში.
ამ რეცეპტს 1000-ზე მეტი გაზიარება აქვს - როგორ უნდა მოამზადოთ მწვანე აჯიკა