კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ შემწვარი გოჭი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ამ ინსტრუქციაში აღწერილია, თუ როგორ მოვამზადოთ შემწვარი გოჭი.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • გოწი - 1 ცალი (საშუალო)
  • წიწაკა - გემოვნებით
  • ნიორი - გემოვნებით
  • ქინძი - გემოვნებით
  • კამა - გემოვნებით
  • რეჰანი - გემოვნებით
  • ოხრახუში - გემოვნებით
  • ნიგვზის ზეთი - გემოვნებით
  • ერბო - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 გოჭი კარგად გავასუფთაოდ, გავრეცხოთ, წავუსვათ მარილი მუცლის ღრუში და გარედან. ძალიან წმინდად დავნაყოთ წინასწარ ცხელ წყალში დამბალი წიწაკა, ნიორი, ქინძი, კამა, ოხრახუში, რეჰანი.
  2. 2 ეს ყველაფერი გავხსნათ ნიგვზიდან გამოხდილ ზეთში და გოჭს წავუსვათ როგორც შიგნით, ასევე გარეთაც. ამ ნაერთის მაგიერ, შეწვის დროს შეიძლება ხანგამოშვებით წავუსვათ ერბო ან წყალი.
  3. 3 გოჭი შეიძლება შეიწვას, როგორც ღუმელში, ასევე ნაკვერჩხალზე, შამფურზე წამოცმული.