კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ქუმელი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

თუშეთმა ბოლო დრომდე შემოინახა ქუმელის დამზადების და მოხმარების ტრადიცია. იქ სწორად ქერისგან ამზადებენ ქუმელს. სხვა მხარეებში კი ქერთან ერთად ხორბალსა და სიმინდსაც იყენებენ.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხორბალი - 500 გრამი
  • თაფლი - გემოვნებით
  • ქიშმიში - გემოვნებით
  • ნუში - გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 დარჩეული ხორბალი დაყარეთ ტაფაზე და შუშეთ, სანამ კარგად არ შეწითლდება.
  2. 2 მოშუშული, ე.ი. მოხალული ხორბალი დაფქვით ხელსაფქვავზე, გაცერით, შემდეგ კი ცოტა ცხელი წყლითა და თაფლით (ან შაქრით) აზილეთ ისე, რომ კარგად ტკბილი გამოვიდეს და ასევე ხშირი იყოს.
  3. 3 მიღებულ მასას მიეცით გუნდების სახე, დაალაგეთ შესაფერის ჭურჭელზე და ზემოდან მოაყარეთ ერთმანეთში არეული ქიშმიში და გაფცქვნილი ნუში.
  4. 4 როგორ მოვამზადოთ კორკოტი