კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ კორკოტი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხორბალი 250 გრ.
  • ქიშმიში 100 გრ.
  • გარგლის ჩირი 100 გრ.
  • ნიგოზი 100 გრ.
  • თაფლი 100 გრ.
  • შაქარი 100 გრ.
  • კონიაკი 50 მლ.ლ.

საფეხურები

  1. 1 თქვენ შეგიძლიათ შეიძინოთ მშრალი ან გაფუებული ხორბალი. გაფუებული ხორბლის შეძენის შემთხვევაში, მიაქციეთ ყურადღება, რომ ის არ იყოს ამჟავებული. თავის დაზღვევის მიზნით, გირჩევთ შეიძიოთ მშრალი ხორბალი. ამავდროულად, მშრალი ხორბლის შეძენის შემთხვევაში, თქვენ გეძლევათ საშუალება განსაზღვროთ მისი რეალური ზომა.
  2. 2 პირველ რიგში, ხორბალი გაარჩიეთ კარგად, გარეცხეთ და დადგით მოსახარშად. ამასობაში გარეცხეთ ქიშმიში, ოდნავ მოხრაკეთ ნიგოზი და გაატარეთ ის ხორცის საკეპი მანქანის მსხვილ ბადეში. შეგიძლიათ დანაყოთ ან დაჭრათ ნიგოზი.
  3. 3 დუღილის პროცესის ბოლოსკენ დაამატეთ ხორბალს ქიშმიში, კონიაკი და შაქარი. წყლის დაშრობისთანავე, დაამატეთ კორკოტს წვრილად დაჭრილი გარგლის ჩირი, თაფლი და კარგად მოურიეთ. კორკოტში შეგიძლიათ გამოიყენოთ ვაშლი ან ატამი. კორკოტს ხილი უნდა დაამატოთ ცივ მდგომარეობაში.

გაფრთხილებები

  • თუ წყალი დაშრა და ხორბალი ჯერ კიდევ არ არის მოხარშული, დაამატეთ გადადუღებული წყალი.