როგორ მოვამზადოთ შესქელებული რძე 15 წუთში, სახლში - მაღაზიაში აღარ იყიდით
აიღეთ პატარა, მაგრამ მაღალი კედლების მქონე ქვაბი - ეს აუცილებელია, რადგან მასა ხარშვის დროს ძლიერად ქაფდება.
შეურიეთ ერთმანეთს ყველა ინგრედიენტი, დადგით დაბალ ცეცხლზე და დაელოდეთ დუღილს.
მასის ადუღების შემდეგ შეგიძლიათ ცეცხლი ოდნავ გააძლიეროთ. სწორედ ამ ეტაპზე იწყება წყლის აქტიური აორთქლება, რაც სქელ კონსისტენციას განაპირობებს.
მოხარშეთ ზუსტად 10 წუთი - ამ ხნის განმავლობაში მასა შესამჩნევად შესქელდება, მაგრამ არ მიიწვავს.
ქაფი, რომელიც მომზადებისას მაღლა იწევს, სრულიად ნორმალურია.
ცეცხლის გამორთვის შემდეგ მასა ჯერ თხევადია - არ ინერვიულოთ. გაგრილებისას ნელ-ნელა სქელდება, ხოლო რამდენიმე საათში მაცივარში საბოლოო ტექსტურას იძენს.
როგორ გამოვიყენოთ
ტორტებსა და ნამცხვრებში,
კრემებში,
ბლინებსა და ვაფლებში,
ან უბრალოდ დაამატეთ ყავაში.ეს ვარიანტი უფრო გემრიელია, სრულიად ნატურალური და ბევრად ეკონომიური, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი.