როგორ მოვამზადოთ ჰაეროვანი თეთრი ტორტი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ჰაეროვანი თეთრი ტორტი

გაახურეთ ღუმელი 175°C (350°F)-ზე. ფორმა (8×8 სმ) დააზეთეთ და მოაყარეთ ფქვილი ან ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი.

კარაქი ათქვიფეთ საშუალო სიჩქარით 3–4 წუთი, სანამ ფაფუკი და ნაზი გახდება. ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა, სანამ მასა ძალიან ჰაეროვანი გახდება.

ცალკე ჯამში აურიეთ რძე, ვანილის ექსტრაქტი და სურვილისამებრ ნუშის ექსტრაქტი. მეორე ჯამში ერთად გაცერით ფქვილი და საცხობი ფხვნილი.

ფქვილი დაამატეთ კარაქიან მასას ორ ეტაპად, შუალედებში კი რძიანი ნარევი ჩაასხით. დაიწყეთ და დაასრულეთ ფქვილით. აურიეთ დაბალ სიჩქარეზე, მხოლოდ სანამ ინგრედიენტები შეერწყმება.

სუფთა, მშრალ ჯამში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მყარ ქაფამდე (stiff peaks). მიღებული ქაფი ორ ეტაპად ფრთხილად შეურიეთ ცომს.

ცომი გადაანაწილეთ ფორმაში და გაასწორეთ ზედაპირი. გამოაცხვეთ 35–38 წუთი, ან სანამ შუაში ჩასმული კბილის ჩხირი სუფთად არ ამოვა.

გაცივების შემდეგ ამოიღეთ ბისკვიტი ფორმიდან და მთლიანად გააციეთ ბადეზე. დაფარეთ თეთრი კრემით და დაჭერით ნაზად.

როგორ მოვამზადოთ ვანილის რძის კრემი (Vanilla Milk Cream)