ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით - rogor.ge
    
        
    
    
    
        
        
    ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით
    
    
    
    
    
        
- დიდ ჯამში მოათავსეთ ხაჭო, დაბლენდერებული ბანანი და კვერცხები. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
 
- დაამატეთ ნუშის ფქვილი, ვანილი, დარიჩინი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
 
- კვლავ აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი შეერიოს.
 
- ტაფა გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე და მსუბუქად წაუსვით ზეთი ან კარაქი.
 
- კოვზით დადეთ ტაფაზე მცირე რაოდენობით ცომი, რომ პატარა ოლადის ფორმა მიიღოს.
 
- თითოეული მხარე 2–3 წუთი შეწვით, სანამ ოქროსფერი და ფუმფულა არ გახდება.
 
- მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი ან პეკანი და სურვილისამებრ თაფლი.
 
- მიირთვით ცხელად, როგორც საუზმე ან დესერტი, იდეალურია ბანანის ნაჭრებთან და დამატებით თხილეულთან ერთად