გაჯერებულია მაგნიუმით: 9 პროდუქტი, რომლებიც ყველას უნდა ჰქონდეს სახლში
რა უნდა მივიღოთ მაგნიუმის დეფიციტის დროს:
გოგრის თესლი: დაახლოებით 28 გრამი მოხალული თესლი უზრუნველყოფს მაგნიუმის დღიური ნორმის 37%-ს. ასევე შეიცავს რკინას, თუთიასა და მცენარეულ ცილას.
კინოა: სრულმარცვლოვანი პროდუქტი, რომელიც იძლევა დღიური ნორმის 28%-ს. მდიდარია B და E ვიტამინებით, რკინით, თუთიითა და ბოჭკოებით.
ჩიას თესლი: უზრუნველყოფს 26%-ს. შეიცავს ბოჭკოს, ანტიოქსიდანტებსა და ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს.
ბრაზილიური კაკალი: სელენის გარდა, ერთ ულუფაში მაგნიუმის 25%-ს იძლევა. მდიდარია ვიტამინით E, თუთიით, სპილენძითა და სასარგებლო ცხიმებით.
ედამამე: სოიოს ახალგაზრდა პარკები მაგნიუმის დღიური ნორმის 24%-ს შეიცავს, თანაც სავსეა ცილითა და ბოჭკოთი.
ქაშაყი/სკუმბრია: 85 გრამიანი ულუფა იძლევა 20%-ს. მდიდარია ომეგა-3-ით, D და B12 ვიტამინებით, სელენით.
ქეშიუ: მაგნიუმის 20%, ცილა, გულისთვის სასარგებლო ცხიმები და მინერალები.
ამარანტი: მოხარშული სახით ერთ ჭიქაში დღიური ნორმის დაახლოებით 38%-ს შეიცავს. უფრო მეტ ცილასა და ბოჭკოს გვაძლევს, ვიდრე ყავისფერი ბრინჯი. უგლუტენოა.
ისპანახი: მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, რომელიც მაგნიუმის 19%-ს იძლევა. ასევე მდიდარია ფოლიუმის მჟავით, რკინით, კალციუმით, C და E ვიტამინებით.
დიეტოლოგი მეგი მუნი აღნიშნავს, რომ მაგნიუმი აუცილებელია ენერგეტიკული ცვლის, კუნთებისა და ძვლების ფორმირების, წნევის რეგულაციის, სისხლში შაქრის კონტროლისა და იმუნური სისტემის ჯანმრთელობისთვის.