ბრაუნი იოგურტით, ბანანითა და არაქისის კარაქით
გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე და ფორმაში (20×20 სმ) ჩააფინეთ პერგამენტი.
მშრალი ინგრედიენტები (ფქვილი, კაკაო, შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი) ერთმანეთში აურიეთ.
სველი ინგრედიენტები (ბანანის პიურე, კვერცხი, ზეთი, რძე, ვანილი) ცალკე ათქვიფეთ.
გააერთიანეთ ორივე მასა – სველი მასა ჩაასხით მშრალში და მოურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი ცომი გამოვა.
დაუმატეთ შოკოლადის ჩიფსები და ნაზად შეურიეთ სპატუილით.
ცომი გადმოიტანეთ ფორმაში, თავზე დაალაგეთ ბანანის თხელი ნაჭრები და სურვილისამებრ მოასხით ცოტა თაფლი ან შოკოლადის სიროფი.
აცხვეთ 25–30 წუთი, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.
გაგრილებული ბრაუნი დაჭერით კვადრატებად და გემრიელად მიირთვით.
რჩევები: არ გადააჭარბოთ ცხობას — ასე ბრაუნი ნაზი დარჩება.
გამოიყენეთ ძალიან მწიფე ბანანი — ტკბილი გემო გარანტირებულია.
შეგიძლიათ ზემოდან არაქისის კარაქი გადაუსვათ.
შენახვა: ჰერმეტულ ქილაში ოთახის ტემპერატურაზე – 2 დღე.
მაცივარში – 5 დღე.
საყინულეში – 2 თვე (ინდივიდუალურად შეფუთული).