როგორ მოვამზადოთ ვანილის რძის კრემი (Vanilla Milk Cream)
ქვაბში ჩაასხით 800 მლ რძე და დააყენე საშუალო ცეცხლზე.
ცალკე ჯამში აურიეთ დარჩენილი 200 მლ რძე, სახამებელი, კვერცხის გულები და შაქარი, სანამ მასა ერთგვაროვანი გახდება.
როცა ქვაბში რძე ოდნავ დაიწყებს გაცხელებას (მაგრამ არ დუღს), ნელ-ნელა ჩაასხით მომზადებული ნარევი და მუდმივად ურიეთ, რომ არ გაჩნდეს გუნდა.
გააგრძელეთ ხარშვა დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ, სანამ კრემი გასქელდება.
გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კარაქი და ვანილი. გააგრილეთ. შემდეგ კარგად ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ კრემი გახდება გლუვი და ნაზი.
გადმოასხით ჭიქებში ან ფორმაში, გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით.
რჩევები:
- თუ გინდათ უფრო მდიდარი გემო, შეგიძლიათ დაამატო ოდნავ ლიმონის ცედრა ხარშვისას.
- ზედაპირზე ქერქის არ წარმოსაქმნელად, დააფარეთ საკვები ცელოფანი პირდაპირ კრემის ზედაპირზე.
- კრემი შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ნამცხვრებში, ასევე მიირთვათ დაჭრილ ხილთან, ან მოამზადოთ ჩინური ტორტი.