როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი ნივრიანი ხახვი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი ნივრიანი ხახვი

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200°C ტემპერატურაზე.
  2. თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ბალზამიკო, თაფლი, ნიორი, მარილი და პილპილი.
  3. დაამატეთ გაფცქვნილი ხახვი და კარგად მოურიეთ, რათა ყველა ხახვი ნაზავით დაიფაროს.
  4. ხახვი გადაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე ერთ ფენად.
  5. აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი დარბილდება და ოდნავ შეიბრაწება.
  6. მიირთვით ცხელად როგორც გარნირი — განსაკუთრებით უხდება შემწვარ ხორცს ან შეგიძლიათ სალათაშიც გამოიყენოთ.