როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი ნივრიანი ხახვი - rogor.ge
როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი ნივრიანი ხახვი
- გააცხელეთ ღუმელი 200°C ტემპერატურაზე.
- თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ბალზამიკო, თაფლი, ნიორი, მარილი და პილპილი.
- დაამატეთ გაფცქვნილი ხახვი და კარგად მოურიეთ, რათა ყველა ხახვი ნაზავით დაიფაროს.
- ხახვი გადაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე ერთ ფენად.
- აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი დარბილდება და ოდნავ შეიბრაწება.
- მიირთვით ცხელად როგორც გარნირი — განსაკუთრებით უხდება შემწვარ ხორცს ან შეგიძლიათ სალათაშიც გამოიყენოთ.