როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი მოცარელით
მოამზადეთ პომიდვრები და მოცარელა:
დაჭერით პომიდვრები დაახლოებით 1 სმ სისქის რგოლებად.
მოცარელა დაჭერით პატარა ზომის კუბებად.
გააკეთეთ მარინადი:
პატარა ჯამში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ბალზამის ძმარი, თაფლი (თუ იყენებთ), წითელი ხახვი, ნიორი, ოხრახუში, ბაზილიკი, მარილი და პილპილი.
დაამარინადეთ პომიდვრები:
ჩააწყვეთ პომიდვრები დაბალ თასში ან თეფშზე. დაასხით ზემოდან მარინადი და დარწმუნდით, რომ ყველა ნაჭერი კარგად გაიჟღინთა. გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 20–30 წუთით.
დაამატეთ მოცარელა:
მომზადების წინ დაუმატეთ მოცარელას კუბიკები და ფრთხილად აურიეთ ან უბრალოდ გადაანაწილეთ თანაბრად პომიდვრებზე.
მორთეთ და მიირთვით:
მოაყარეთ ზედ დამატებითი ახალი ოხრახუში და ბაზილიკი.მიირთვით როგორც გარნირი, მსუბუქი საჭმელი ან გამაგრილებელი სალათა.