მარტივი და გემრიელი ვაშლის ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ - rogor.ge

მარტივი და გემრიელი ვაშლის ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ

  1. გააცხელე ღუმელი 180°C-მდე და საცხობ ფორმას წაუსვი ცხიმი.
  2. დიდ ჯამში ათქვიფე კვერცხები და მწიკვი მარილი, სანამ მსუბუქად ქაფიანი გახდება.
  3. ნელ-ნელა დაუმატე შაქარი და განაგრძე თქვეფა, სანამ მასა კრემივით არ გახდება.
  4. შეურიე გამდნარი კარაქი და ვანილი, აურიე სანამ ერთგვაროვანი გახდება.
  5. ცალკე ჯამში გაცერი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატე კვერცხის მასას და ფრთხილად აურიე სპატულით.
  6. ჩაასხი ცომი მომზადებულ ფორმაში და გაათანაბრე ზედაპირი.
  7. ზემოდან დაალაგე ვაშლის ნაჭრები წრიულად ან ჩაძირე ცომში (ან აურიე ცომში).
  8. შედგი ღუმელში და აცხვე 35–40 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება და ჩხირი შიგნიდან სუფთა ამოვა.
  9. ნამცხვარი გააგრილე ფორმაში 10 წუთით. სურვილისამებრ მოაყარე შაქრის პუდრი ან დარიჩინიანი შაქარი.
  10. მიირთვი თბილი ან ოთახის ტემპერატურაზე.

1-1746083837.jpg