მარტივი და გემრიელი ვაშლის ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ - rogor.ge
მარტივი და გემრიელი ვაშლის ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ
- გააცხელე ღუმელი 180°C-მდე და საცხობ ფორმას წაუსვი ცხიმი.
- დიდ ჯამში ათქვიფე კვერცხები და მწიკვი მარილი, სანამ მსუბუქად ქაფიანი გახდება.
- ნელ-ნელა დაუმატე შაქარი და განაგრძე თქვეფა, სანამ მასა კრემივით არ გახდება.
- შეურიე გამდნარი კარაქი და ვანილი, აურიე სანამ ერთგვაროვანი გახდება.
- ცალკე ჯამში გაცერი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატე კვერცხის მასას და ფრთხილად აურიე სპატულით.
- ჩაასხი ცომი მომზადებულ ფორმაში და გაათანაბრე ზედაპირი.
- ზემოდან დაალაგე ვაშლის ნაჭრები წრიულად ან ჩაძირე ცომში (ან აურიე ცომში).
- შედგი ღუმელში და აცხვე 35–40 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება და ჩხირი შიგნიდან სუფთა ამოვა.
- ნამცხვარი გააგრილე ფორმაში 10 წუთით. სურვილისამებრ მოაყარე შაქრის პუდრი ან დარიჩინიანი შაქარი.
- მიირთვი თბილი ან ოთახის ტემპერატურაზე.
