როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის ბლინის ტორტი - ყველაზე მარტივი დესერტი
ბლინების მომზადება
ჯამში ათქვიფეთ 3 კვერცხი, დაამატეთ მწიკვი მარილი, 80 გ შაქარი და 25 გ გამდნარი კარაქი.
ჩაასხით 260 გ თბილი რძე და აურიეთ.
ცალკე ჯამში გაწმინდეთ ერთად 160 გ ფქვილი და 25 გ კაკაო. ნელ-ნელა ჩაამატეთ კვერცხიან მასას.
ბოლოს, დაამატეთ 160 გ მდუღარე წყალი და კარგად აურიეთ, რათა მიიღოთ ერთგვაროვანი ცომი.
დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 15 წუთით.
კრემის მომზადება
ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ძალიან ცივი, რათა კრემი კარგად აითქვიფოს.
ჯამში ჩაასხით 250 გ კრემ-ყველი, 150 გ არაჟანი და 250 გ მაღალცხიმიანი ნაღები.
დაამატეთ 80 გ შაქრის პუდრი და ჯერ ნელა აურიეთ, რომ შაქარი გაიხსნას.
შემდეგ, მიქსერით ათქვიფეთ 6-7 წუთი, სანამ კრემი ნაზი და ფაფუკი გახდება.
უკეთესი შედეგისთვის, ცალკე ათქვიფეთ ნაღები ნახევარი შაქრის პუდრით და ცალკე კრემ-ყველი არაჟანთან ერთად. შემდეგ, გაერთიანეთ ორივე მასა.
ბლინების გამოცხობა და აწყობა
ცომს ყოველთვის ამოურიეთ, სანამ ახალ ბლინს გამოაცხობთ.
ცხელ ტაფაზე გამოაცხვეთ ბლინები და განალაგეთ 3 სხვადასხვა თეფშზე, რომ სწრაფად გაგრილდეს.
სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ ბლინებს დააფაროთ თავსახური, რომ კიდეები დარბილდეს.
როცა ბლინები გაგრილდება, თითოეულ ბლინზე წაუსვით კრემი და ფენებად დაალაგეთ.
14 ბლინისგან ტორტი რომ შექმნათ, ბოლო ფენასაც კრემი წაუსვით და ტორტი ფრთხილად გადაახვიეთ.
გადააფარეთ საცხობი ფირი და მოათავსეთ მრგვალ ფორმაში.
დააფარეთ საკვები პარკი და შედგით მაცივარში 8-10 საათით.
მაცივარში დასვენების შემდეგ, ტორტი ფრთხილად ამოიღეთ ფორმიდან.
მოაყარეთ შაქრის პუდრა და შეგიძლიათ მორთოთ შოკოლადის ნატეხებით.
ტორტი საოცრად ნაზი, ჰაეროვანი და არომატული გამოდის – ის ნამდვილად ჰგავს ნაყინს!
როგორ მოვამზადოთ ტორტი „ყავის ქაფი“: ნაზი და ჰაეროვანი დესერტის რეცეპტი