როგორი 3 კერძი უნდა დაახვედროთ მწვანე ხის გველს სუფრაზე, რომ წარმატებული წელი გქონდეთ
ფენოვანი სალათა ქაშაყით, კარტოფილით, მჟავე კიტრითა და ყველით
მწვანე ხის გველისთვის სიმბოლური მნიშვნელობა აქვს ბუნებრიობასა და სიმწვანეს. საახალწლო სუფრაზე უპირატესობა მიანიჭეთ მწვანე ბოსტნეულს, როგორიცაა კიტრი, მწვანე სალათის ფოთლები, ბარდა და სხვადასხვა მწვანილი. ეს ინგრედიენტები სუფრას არა მხოლოდ სიმსუბუქეს და სიჯანსაღეს შესძენს, არამედ ჰარმონიულად გამოხატავს გველის სიბრძნეს და სიმშვიდეს. კერძის ძირითადი ინგრედიენტი კი ქაშაყია. დროის დაზოგვის მიზნით, შეგიძლიათ შეიძინოთ „ოკეანის“ გასუფთავებული, დაჭრილი და მზა ქაშაყი, რომელიც დამარინადებულია მწვანე ხახვთან და მწვანილთან ერთად.
ინგრედიენტები (4 ულუფისთვის):
- ქაშაყი: 330 გ
- კარტოფილი: 320 გ
- მჟავე კიტრი (მარინადი) 320 გ
- რბილი ყველი (ჩედარი, გაუდა ან სულგუნი, თქვენი გემოვნებით): 100 გ
- მწვანე ხახვი: 50 გ
- კვერცხი: 2 ცალი
- მაიონეზი: 100 გ
- კონსერვირებული მწვანე ბარდა (დეკორაციისთვის): 50 გ
მომზადების წესი:
- ქაშაყი შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც მთლიანი, ასევე დაჭრილი ფილე.
- რბილი ყველი გახეხვამდე 15-20 წუთით შედეთ მაცივარში.კარგად გარეცხეთ კარტოფილი და კვერცხი, მოხარშეთ მარილიან წყალში.
- კვერცხი ხარშეთ 10 წუთი ადუღებიდან. კარტოფილი - 15-25 წუთი, ზომის მიხედვით. მოხარშვის შემდეგ, გააციეთ და გაფცქვენით.
- ფენების აწყობა: ფორმის მისაცემად გამოიყენეთ კულინარიული რგოლი ან ხელნაკეთი პლასტმასის ბოთლისგან გამოჭრილი რგოლი.
- პირველი ფენა: გახეხეთ კარტოფილი, გადაანაწილეთ ფენად და წაუსვით მაიონეზი.
- მეორე ფენა: დაჭრილი ქაშაყის ფილე გადაანაწილეთ კარტოფილის ფენაზე.მესამე ფენა: დაჭრილი მწვანე ხახვი დაამატეთ ქაშაყზე.
- მეოთხე ფენა: რბილი ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე და გადაანაწილეთ ხახვზე.
- მეხუთე ფენა: გახეხეთ მჟავე კიტრი, თუ ზედმეტად სველია, შეაშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით და მოათავსეთ ყველზე, შემდეგ დაამატეთ მაიონეზი.
- მეექვსე ფენა: კვერცხი გახეხეთ, გადაანაწილეთ კიტრის ფენაზე.ფრთხილად მოაშორეთ რგოლი. სალათის ზედაპირს მოაყარეთ კონსერვირებული მწვანე ბარდა.
როგორი კერძები უნდა იყოს საახალწლო სუფრაზე 2025 წელს - ასტროლოგთა რჩევები