როგორ მოვამზადოთ ორაგული ნივრიან ნაღების სოუსში
ორაგულის მომზადება: გარეცხეთ და გააშრეთ ორაგულის ფილეები. მოაყარეთ იტალიური სანელებლები და მარილი. ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
შემწვარ ორაგულს ორივე მხრიდან 3-4 წუთი დაუთმეთ, სანამ ოქროსფერი ფერი მიეცემა. გადაიტანეთ თეფშზე და გადადეთ.
სოუსის მომზადება: იმავე ტაფაში მოათავსეთ დაჭყლეტილი ნიორი და მოშუშეთ 1 წუთი.
დაამატეთ გამომშრალი პომიდორი და ზეთისხილი, ურიეთ 2 წუთი.
დაამატეთ ისპანახი და მოხარშეთ, სანამ დარბილდება. ჩაასხით ბულიონი და კარგად აურიეთ. დაამატეთ ნაღები და კვლავ აურიეთ, სანამ სოუსი არ გახდება ერთგვაროვანი.
ორაგულის დამატება: ფრთხილად დააბრუნეთ ორაგულის ფილეები ტაფაში სოუსთან ერთად. მოამზადეთ 3-4 წუთი, სანამ თევზი არ გათბება. გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
გადაანაწილეთ კერძი თეფშებზე, მორთეთ ახალი ბაზილიკით ან კამით. მიირთვით თბილი და, სურვილისამებრ, გარნირად დაუმატეთ კარტოფილის პიურე ან ხრაშუნა პური.