როგორ მოვამზადოთ ფარშირებული გოგრა: სასარგებლო კერძის რეცეპტი
გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. მოამზადეთ ორი საცხობი სინი.
წაუსვით გოგრის შიდა ნაწილს 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დადეთ ამობრუნებული მხრიდან საცხობ ფურცელზე. აცხვეთ, სანამ გოგრა არ დარბილდება, დაახლოებით 20-25 წუთი.
გადაანაწილეთ სიმინდი მეორე საცხობ ფურცელზე და გადაუსვით დარჩენილი ½ სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. აცხვეთ, სანამ სიმინდი ოქროსფერ-ყავისფერ შეფერილობას მიიღებს, 8-10 წუთი.
პატარა ქვაბში აურიეთ ქინოა და წყალი ან ბულიონი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ, სანამ სითხე თითქმის არ აორთქლდება და კინოა დარბილდება, 12-15 წუთი.
გადმოიღეთ კინოა დიდ ჯამში და აურიეთ შემწვარი სიმინდი, კონსერვირებული ნუთი (მუხუდო), მწვანე ხახვი, წითელი წიწაკა, ოხრახუში და თხილი.
პატარა ჯამში ათქვიფეთ ზეითუნის ზეთი, ძმარი და მდოგვი, შემდეგ მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
დაამატეთ სოუსი შიგთავსს და კარგად აურიეთ. ჩადეთ შიგთავსი გოგრის ნახევრებში.
თითოეულ გოგრას მოაყარეთ 2 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი და კვლავ შედგით ღუმელში, სანამ ყველი არ გადნება და შიგთავსი არ გაცხელდება, 10-12 წუთი. მიიტანეთ მაგიდაზე ცხელი.
ბიუჯეტური ვახშამი მთელი ოჯახისთვის: როგორ მოვამზადოთ ფარშირებული გოგრა