ესთეტიკური სიამოვნება ნამდვილი გურმანებისთვის: როგორ მოვამზადოთ კივის დესერტი
პირველ რიგში ვამზადებთ ბისკვიტს. კვერცხები გაყავით ცილებად და გულებად. ცილას დაუმატეთ მარილი და ათქვიფეთ ქაფამდე. განაგრძეთ თქვეფა, თანდათან დაუმატეთ შაქარი და ათქვიფეთ გამაგრებამდე.
გულებს დაუმატეთ კარაქი, ნუშის სასმელი და აურიეთ. გაცერით ფქვილი, მატჩა და ისევ აურიეთ. რამდენიმე ეტაპად დაუმატეთ ცილა და ფრთხილად აურიეთ ცომი ქვემოდან ზემოდან.
მოათავსეთ პერგამენტზე დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში. გააცივეთ და ამოჭერით წრეები, რომ შეესაბამებოდეს ჭიქის ფორმას.
ახლა მოვამზადოთ კრემი. ამისთვის კრემყველი, ნაღები და შაქრის პუდრა მიქსერის მაქსიმალური სიმძლავრით ათქვიფეთ შესქელებამდე. შეურიეთ მატჩა ნუშის Yommi-ს და შეურიეთ მასას.
ბოლო ეტაპი არის დესერტის აწყობა. ფორმებში ან ჭიქებში ძირზე მოათავსეთ ბისკვიტი, მოაყარეთ კივი, კრემი და ისევ გაიმეორეთ ფენები.
დაიწყეთ განაშის მომზადება. შეურიეთ მატჩას ნუშის იომი და დაამატეთ შოკოლადი და ნაღები. დნება მიკროტალღურ ღუმელში 15 წამის განმავლობაში, ყოველ ჯერზე აურიეთ.
დესერტს დაასხით განაში და შედგით მაცივარში ერთი საათით ან მთელი ღამით.
როგორ მოვამზადოთ ჩიზქეიქი "ციტრუსის სიმფონია მოცვის აქცენტებით"