ხახვი არ გაგიფუჭდებათ 3 თვე, თუ ამ მეთოდით შეინახავთ
სად შეინახოთ ხახვი
ხახვი, ისევე როგორც ყველა ბოსტნეული, არასოდეს უნდა ინახებოდეს სამზარეულოში, რადგან მაღალი ტემპერატურა ხახვის სახამებელს ბევრად უფრო სწრაფად გარდაქმნის შაქრად. კულინარიის ექსპერტი და Little House Living-ის დამფუძნებელი, გვიზიარებს, რომ მაცივრის ნოტიო გარემო ასევე იწვევს ხახვის სირბილეს და ნაადრევად გაფუჭებას.
მთლიანი ხახვის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში, მაგრამ ეს არ არის რეკომენდებული. იმიტომ, რომ ეს ბოსტნეული სწრაფად შთანთქავს ტენიანობას და შეიძლება უფრო რბილი გახდეს მაცივარში.
თუ ხახვი ინახება გრილ, მშრალ გარემოში, უნდა გაძლოს შეძენიდან სამ თვეზე მეტი ხნის განმავლობაში.
როგორ შევინახოთ მთლიანი ხახვი, რომ ახალი იყოს?
მთლიანი ხახვის შესანახად ყველაზე მნიშვნელოვანი რჩევაა ის, რომ თავი აარიდოთ ტენიანობას და ექსტრემალურ ტემპერატურას, ამიტომ ხახვი ყოველთვის უნდა ინახებოდეს კარადაში ან უჯრაში.
„ხახვი შეინახეთ მშრალ ადგილას, სადაც ტენიანობა არ შემოდის, რათა არ მოხდეს მისი გაფუჭება. მოერიდეთ ხახვის შენახვას ისეთ ადგილებში, როგორიცაა ნიჟარის ქვეშ ან სარდაფში, სადაც ნესტია“, - ამბობს ექსპერტი.
"თუ ხახვი ინახება ცხელ ადგილას, დაიწყებს გამოშრობას და ლპობას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მისი სწრაფად გაფუჭება. ცივ ადგილას ხახვი სველდება, კარგავს სიმტკიცეს, იცვლის ფერს ."
რეკომენდებულია ხახვი მზისგან შორს შეინახოთ, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს ხახვის ამონაყარი და ლპობა.
დარწმუნდით, რომ ამოიღეთ ხახვი ორიგინალური შეფუთვიდან და მოათავსეთ ისე, რომ ჰაერი ცირკულირებდეს, მაგალითად, ქაღალდის ან ბადისებრი ჩანთა.