როგორ მოვამზადოთ სურნელოვანი წვნიანი შემწვარი ბოსტნეულით: მსუბუქი კერძი გაზაფხულის გემოთი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ სურნელოვანი წვნიანი შემწვარი ბოსტნეულით: მსუბუქი კერძი გაზაფხულის გემოთი

ბოსტნეული გარეცხეთ, გაფცქვენით და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად, მოათავსეთ პერგამენტით გაფორმებულ საცხობ ფორმაში, მოაყარეთ მწიკვი შაქარი, წიწაკა, პაპრიკა და მარილი. დაასხით ყველაფერს ზეითუნის ზეთი. გამოაცხვეთ ბოსტნეული წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 გრადუსზე 35-40 წუთის განმავლობაში.

გამომცხვარი ბოსტნეული ბლენდერით აქციეთ პიურედ. თასში მოათავსეთ გამოცხობის დროს გამოთავისუფლებული წვენი. დაამატეთ დაახლოებით 100 მლ ნაღები და საჭიროების შემთხვევაში ცოტა წყალი ან ბულიონი.

აუცილებლად მიირთვით ხაჭოს სენდვიჩთან ერთად - ეს წარმოუდგენელი კომბინაციაა!

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი წითელი ბორშჩი კლასიკური რეცეპტით