როგორ მოამზადოთ უგლუტენო ბანანის ორცხობილა
ბანანის ფუნთუშების მოსამზადებლად გააცხელეთ ღუმელი 170°C-ზე. საცხობ სინზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი.
დიდ თასში გახეხეთ ბანანი ჩანგლით, დაუმატეთ თაფლი, ვანილი, მარილი და არაქისის კარაქი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. ჩაის კოვზით გამოაცალკევეთ ცომის მცირე ნაწილები, სველი ხელებით ჩამოაყალიბეთ ბურთულები და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. ჩანგლის კბილები ჩააწეთ წყალში და მსუბუქად დააჭირეთ თითოეულ ფუნთუშას.
აცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება. გააცივეთ ცხაურზე და გადაიტანეთ კონტეინერში. ნამცხვრები შეიძლება მაცივარში 4-5 დღის განმავლობაში შეინახოთ.
როგორ გამოაცხოთ გემრიელი ორცხობილები 15 წუთში