როგორი რძეა დიეტოლოგების აზრით ყველაზე სასარგებლო, ყავაში დასამატებლად
მიუხედავად იმისა, რომ ნუშისა და შვრიის რძე უფრო პოპულარული ვარიანტია ბოლო რამდენიმე წლის განმავლობაში, სოიოს რძე არის "უმაღლესი რეკომენდაცია, როდესაც საქმე ეხება ყველაზე ჯანსაღ რძეს თქვენი ყავისთვის. ნუტრიციოლოგის თქმით, "სოიოს რძეს აქვს ჯანმრთელობის მრავალი სარგებელი, რაც განასხვავებს მას სხვა სახის რძისგან".
ბევრი ცილა
რა ხდის სოიოს რძეს ჯანსაღს? პირველ რიგში, დიეტოლოგი აღნიშნავს, რომ სოიო, რისგანაც იგი მზადდება, "მცენარეული ცილის შესანიშნავი წყაროა", რაც ამ რძეს "შესანიშნავ არჩევანს ხდის მათთვის, ვინც ცდილობს გაზარდოს ცილების მიღება ან გადავიდეს უფრო მცენარეულ დიეტაზე. " ერთი პორცია შეიცავს 7 გრამ ცილას. ეს მას ყველაზე ცილოვან პროდუქტად აქცევს მცენარეულ რძეს შორის. სინამდვილეში, "გამაგრებული სოიოს რძე არის ერთადერთი მცენარეული რძე, რომელიც აღიარებულია USDA-ს მიერ, როგორც ძროხის რძის კვების ალტერნატივა", - ამბობს ექსპერტი.
ჯანსაღი ცხიმები
სოიოს რძე შეიცავს არა მხოლოდ პროტეინს. დიეტოლოგის თქმით, ის ასევე შეიცავს ჯანსაღ ცხიმოვან მჟავებს, რომლებსაც შეუძლიათ სასწაულების მოხდენა თქვენი გულის ჯანმრთელობისთვის. „ის ასევე გამდიდრებულია ვიტამინებითა და მინერალებით, მათ შორის კალციუმით და D ვიტამინით, რომლებიც გადამწყვეტია ძვლების ჯანმრთელობისთვის". ”ასე რომ, როდესაც განიხილავთ ცილების, ჯანსაღი ცხიმებისა და აუცილებელი საკვები ნივთიერებების ბალანსს, გამაგრებული სოიოს რძე საუკეთესო არჩევანია თქვენი ყავისთვის.”
რაციონში დამატებული შაქრის რაოდენობის შეზღუდვა მნიშვნელოვანია, არ აქვს მნიშვნელობა რა ტიპის რძეს აირჩევთ, რადგან შაქრის გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის სერიოზული რისკი, მათ შორის წონის მომატება.
ექსპერტების უმეტესობა თანხმდება იმაზე, რომ ყველაზე ჯანსაღი ყავა კლასიკური შავი ყავაა, რძის დამატების გარეშე (ან ჯანსაღი სანელებლების დამატებით). თუმცა, თუ გსურთ დაამატოთ კრემისებური არომატი, დიეტოლოგი ირწმუნება, რომ სოიოს რძე, სავარაუდოდ, ყველაზე ჯანსაღი ვარიანტია.
როგორ აღვადგინოთ ყავის გემო და არომატი? უბრალოდ ჩააგდეთ ეს პროდუქტი მის ქილაში - სასარგებლოა