როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი თხილით და ყავით
დაიწყეთ თხილიანი ყავის ნამცხვრის მომზადება იმით, რომ ნახევარი თხილი ძალიან წვრილად დაჭერით, ხოლო დარჩენილი ნახევარი უფრო უხეშად. თასში ათქვიფეთ რბილი კარაქი და შაქარი.
კარაქი-შაქრის კრემს დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილით ათქვეფილი კვერცხის გული და სათქვეფით კარგად აურიეთ. გაცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი და დაიწყეთ ნარევში თანდათანობით დამატება, მონაცვლეობით ყავა, წვრილად დაჭრილი თხილი და ვანილი. განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ყველა ინგრედიენტი იდეალურად არ შეერევა.
ბოლოს დაუმატეთ კვერცხის ცილა, ათქვეფილი მწვერვალებამდე, ხის კოვზით ფრთხილად აურიეთ ნაზი მოძრაობით.
დაახლოებით 22 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით ცხიმი და ფქვილი და დაასხით ნარევი, კარგად გაათანაბრეთ სპატულით ან კოვზის უკანა მხრით. ნამცხვრის ზედაპირს მოაყარეთ დარჩენილი დაჭრილი თხილი და გამოაცხვეთ ცხელ ღუმელში 190°-ზე დაახლოებით 50 წუთის განმავლობაში.
გამოიღეთ ნამცხვარი ღუმელიდან და გააცივეთ. შემდეგ გადაიტანეთ თეფშზე და მიირთვით.