როგორ მოამზადოთ ბოსტონის კრემის უნაზესი ნამცხვარი
ჯერ მოამზადეთ ბაზა: კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ იქამდე, სანამ მასა არ გახდება ქაფიანი.
როცა მასას კარგად ათქვიფავთ, დაუმატეთ თითო კვერცხი და კარგად აურიეთ.
თანდათან დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, სიმინდის სახამებელი და საფუარი. ბოლოს დაუმატეთ ვანილი.
ორ ფორმას წაუსვით ცხიმი და ფქვილი, მიღებული მასა გაყავით ორ ფორმებში, გაასწორეთ ზედაპირები და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში 170-180°C-ზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ერთი მაღალგვერდიანი 22 სმ დიამეტრის ფორმა და გამოაცხოთ ბისკვიტი ერთად 170°C ტემპერატურაზე 40-45 წუთის განმავლობაში და გამოცხობის შემდეგ გაჭრათ 2 ფენად.
გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ ბისკვიტი.
ამასობაში მოამზადეთ კრემი: გული ათქვიფეთ შაქართან ერთად, შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი.
დაუმატეთ რძე, გაათბეთ, შემდეგ გადაიტანეთ ქვაბში, რომელშიც რძე იყო და დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ, გამუდმებით ურიეთ, სანამ სქელ კრემს არ მიიღებთ.
მოათავსეთ ისევ თასში და გააცივეთ, გადააფარეთ საკვები ფირი. მოამზადეთ სიროფი, მიიყვანეთ წყალი შაქრით, რომით და ლიმონით ადუღებამდე.
პირველი ნამცხვარი მოათავსეთ თეფშზე, მოასხით ცოტაოდენი სიროფი და დაფარეთ კრემით, შემდეგ დააფარეთ მეორე ბისკვიტი, მას შემდეგ რაც მსუბუქად დაატენიანებთ სიროფით.
ნამცხვარი შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით. ბოლოს ვიწყებთ გაფორმებას: შოკოლადი წვრილად დაჭერით (ან გატეხეთ), კრემი თითქმის მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაასხით შოკოლადს და ურიეთ სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება.
გამოიღეთ ნამცხვარი მაცივრიდან, დაასხით განაში მთელ ზედა ზედაპირზე და ნება მიეცით ოდნავ ჩამოიწუროს კიდეებზე, შემდეგ კვლავ შედგით ტორტი მაცივარში კიდევ 30 წუთით.
ბოსტონის კრემის ნამცხვარი მზად არის, საკმარისია დაჭრათ და მიირთვათ.