იტალიური ფარშირებული ყაბაყი: მარტივი რეცეპტი გურმანებისთვის - rogor.ge

იტალიური ფარშირებული ყაბაყი: მარტივი რეცეპტი გურმანებისთვის

მოამზადეთ ყაბაყი. ჩაყარეთ ისინი მდუღარე წყალში და ადუღეთ დაახლოებით 8 წუთის განმავლობაში, სანამ ოდნავ არ დარბილდება, მაგრამ მაინც გამაგრდება.

გააშრეთ და დანით მოაჭერით ზედა თავსახური, ჩაის კოვზით ამოიღეთ რბილობი, ფრთხილად იყავით, რომ კედლები და ძირი არ დააზიანოთ. რბილობი წვრილად დაჭერით და საწურზე მოათავსეთ, რომ წვენი დაიწუროს, ყაბაყი დადეთ ცხაურზე, რომ ზედმეტი სითხე მოიშოროს.

ამასობაში ხორცი შეწვით ტაფაზე წვეთი ზეთით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, გახეხეთ ყველი.

თასში აურიეთ გატარებული ხორცი, გახეხილი ყველი, კვერცხი და გული, გაციებული ყაბაყის რბილობი, მარილი და პილპილი.

მიღებული მასა კარგად აურიეთ და ჩაყარეთ ყაბაყი. გამოსაცხობ ჭურჭლის ძირში ჩაასხით პომიდვრის სოუსი, მოასხით ზეთი, მარილი და პილპილი და დაუმატეთ რამდენიმე ბაზილიკის ფოთოლი.

ყაბაყს დააფარეთ თავსახური და გამოაცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში, გამოიღეთ ღუმელიდან, ახადეთ თავსახური და თითოეულ ყაბაყს დაუმატეთ ცოტაოდენი გახეხილი ყველი.

შედგით ღუმელში, ჩართეთ გრილი, რომ ყველი შეწითლდეს. მაგრამ შეგიძლიათ ეს ნაბიჯი გამოტოვოთ. ყაბაყი ამოიღეთ და სუფრასთან მიტანამდე 15 წუთით გააჩერეთ.