როგორ მოამზადოთ ყურძნის უგემრიელესი ჯემი
ყურძნის ჯემის მოსამზადებლად, დარწმუნდით, რომ გაქვთ ახალი სახურავები და გაწმენდილი ქილები. მოაცილეთ ყურძენს ტოტები და კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ. გადაწურეთ და ამოიღეთ წიპწები, თითოეული ყურძენი დაჭერით პატარა დანით. თუ ამას არ გააკეთებთ, მურაბის გაკეთება მაინც შეგიძლიათ, მაგრამ საცერში უნდა გადაწუროთ, რომ თესლი ქილაში არ მოხვდეს.
ყურძენი მოათავსეთ დიდ ქვაბში. ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე. ამას დაახლოებით 20 წუთი დასჭირდება, არ დაივიწყოთ მორევა. დაამატეთ შაქარი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ტემპერატურა 108 გრადუსს არ მიაღწევს. ამას დაახლოებით 20 წუთი დასჭირდება, ჩვენ გირჩევთ გამოიყენოთ საკვების თერმომეტრი.
ჯერ კიდევ ცხელი ჯემი ჩაასხით წინასწარ გაწმენდილ ქილებში ძაბრის გამოყენებით უფრო ზუსტი სამუშაოსთვის (გამოიყენეთ 300 გ. ქილები). დახურეთ სახურავი, იზრუნეთ ვაკუუმის შესაქმნელად.
ყურძნის ჯემის მირთმევა შესაძლებელია მომზადებიდან 2-3 კვირის შემდეგ.
შეინახეთ ყურძნის ჯემი სითბოსგან და სინათლისგან მოშორებით დაახლოებით 3 თვის განმავლობაში. თუ ქილებს გახსნით, ისინი უნდა შეინახოთ მაცივარში და მიირთვათ რამდენიმე დღეში.
როგორ მოამზადოთ ფეიხოას ჯემი ხარშვის გარეშე
როგორ გამოვიყენოთ ციტრუსის კანი
როგორ მოვამზადოთ ყურძნის "ხუთწუთიანი" მურაბა
როგორ დავამარინადოთ ყურძენი - იდეალური წასახემსებელი ხორცთან, რომელიც ზეთის ხილს ჩაანაცვლებს