როგორ მოვამზადოთ არომატული ბულგარული წიწაკის პასტა ძმრის გარეშე - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ არომატული ბულგარული წიწაკის პასტა ძმრის გარეშე

ბულგარული წიწაკის პასტის მომზადება

2-1-1696316791.jpg

სანამ სეზონი დასრულდება, ღირს ბულგარული წიწაკის პასტის მომზადება. მასთან ერთად კერძები იძენს მდიდარ ფერს, ასევე სასიამოვნო არომატს და განუმეორებელ გემოს. ბულგარული წიწაკის პასტა შეგიძლიათ დაუმატოთ სუპებს, ჩაშუშულს, ბრინჯს ბოსტნეულთან ერთად ან უბრალოდ წაუსვათ პურს.

გარეცხეთ წიწაკა და გაჭერით შუაზე. ვასუფთავებთ შიდა ტიხრებისა და თესლისგან.

მომზადებული წიწაკა დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

დააბლენდერეთ პიურეს კონსისტენციამდე.

აიღეთ დიდი ღრმა ჯამი და ჩააფინეთ მარლა. მოათავსეთ მთელი წიწაკის პიურე მარლაში.

მარლა ბოლოებით დაკიდეთ, რომ წვენი ჯამში ჩავიდეს.

წვენი არ უნდა გადაღვაროთ. ის შეიძლება დაასხათ პატარა კონტეინერებში და გაყინოთ. ზამთარში მისი დამატება შესაძლებელია სხვადასხვა კერძებში.

ღრმა საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ წიწაკის პიურე. მოაყარეთ მარილი და ზეითუნის ზეთი და აურიეთ ხის კოვზით.

გააცხელეთ ღუმელი 150 გრადუსზე და მოათავსეთ საცხობ ფურცელზე წიწაკის პიურე. სითხე ნელ-ნელა უნდა აორთქლდეს, რომ პიურე პასტად იქცეს. ნარევი პერიოდულად უნდა აურიოთ.

დაახლოებით 2 საათის შემდეგ წიწაკის პასტა მზად იქნება.

5-1696317182.jpg

გააგრილეთ მზა პასტა და მოათავსეთ პატარა კონტეინერებში. კონტეინერებს ვდებთ საყინულეში, სადაც შეიძლება ერთი წლის განმავლობაში შენახვა. ასევე შეგიძლიათ წიწაკის პასტა მოათავსოთ ქილებში და გაასტერილოთ.

6-1696317233.jpg