როგორ მოვაშოროთ გაფუჭებული ხორცის უსიამოვნო სუნი მაცივრიდან სახლის პირობებში - rogor.ge

როგორ მოვაშოროთ გაფუჭებული ხორცის უსიამოვნო სუნი მაცივრიდან სახლის პირობებში

რა უნდა გააკეთოთ პირველ რიგში?

  1. უსიამოვნო სუნის შეგრძნებით, დაუყოვნებლივ არ გაწმინდოთ სველი ქსოვილით. მოქმედებების თანმიმდევრობა უნდა იყოს შემდეგი:
  2. ჩადეთ გაფუჭებული ხორცი პოლიეთილენის პაკეტში და გადააგდეთ;
  3. გამორთეთ მაცივარი ქსელიდან და დატოვეთ გალღვობისთვის;
  4. ამოიღეთ ყველა საკვები და შეამოწმეთ ისინი ვარგისიანობაზე;
  5. გადაყარეთ დაბალი ხარისხის პროდუქტები - ისინი შეიძლება ვარგოდეს, მაგრამ გაფუჭებული ხორცის სუნი ჰქონდეს შეწოვილი;
  6. კარაქი, მოხარშული კარტოფილი, მოხარშული მარცვლეული სწრაფად შთანთქავს ექსტრაორდინალურ არომატებს - თქვენ უნდა შეამოწმოთ მაცივრის მთელი შემადგენლობა სათითაოდ;
  7. ყველა მოსახსნელი ნაწილი: თაროები, უჯრები, კონტეინერები, თქვენ უნდა გამოიღოთ და გარეცხოთ თბილი წყლით;
  8. გაწმინდეთ და გაამშრალეთ მაცივრის რეზინები - თუ მათ სისხლი მოხვდა, მაცივრის სრულად დამუშავების შემდეგაც კი გახდება სუნის წყარო.

განსაკუთრებული ყურადღება უნდა მიექცეს თაროს, რომელზეც გაფუჭებული პროდუქტი დევს, ისევე როგორც ყველა პლასტმასის ელემენტს. მათი დამუშავება ხდება იმპროვიზირებული საშუალებების ან სპეციალიზებული საყოფაცხოვრებო ქიმიკატების გამოყენებით.

როგორ მოვაშოროთ „სურნელი“ იმპროვიზირებული საშუალებებით?

დამპალი ხორცის სუნთან გასამკლავებლად, არ არის აუცილებელი მაღაზიაში წასვლა. ყველა სახლში არის პროდუქტები, რომლებსაც შეუძლიათ გაანადგურონ ბაქტერიები, რომლებიც იწვევს მუდმივ უსიამოვნო სუნს.

ესენია:

სოდა. საწმენდი ხსნარის მოსამზადებლად საჭიროა ლიტრი ცხელი წყალი და 4 სუფრის კოვზი სოდა. მიღებულ შემადგენლობაში დაასველეთ ნაჭერი და გარეცხეთ მაცივარი. ერთი უბნის გაწმენდის შემდეგ ნაჭერი უნდა გარეცხოთ გამდინარე წყლის ქვეშ და მხოლოდ ამის შემდეგ კვლავ ჩაასხით სოდა ხსნარში. პროცედურის დასრულების შემდეგ, მაცივარი იწმინდება სუფთა, ნესტიანი ქსოვილით, შემდეგ კი მშრალი ქაღალდის პირსახოცით.

ძმარი. მჟავა შესანიშნავად ანეიტრალებს ყველა უცხო სუნს. მაცივარზე მოვლისთვის შესაფერისია სუსტად კონცენტრირებული ხსნარი (1-2 სუფრის კოვზ 9%-იან ძმარს იღებენ 1 ლიტრ წყალზე). დაასველეთ მასში ქსოვილი და გაწმინდეთ ყველა მისაწვდომი ზედაპირი. შემდეგ ისინი გარეცხეთ სუფთა წყლით.

ნიშადურის სპირტი. სარეცხი საშუალების მოსამზადებლად საკმარისია 5 წვეთი ნიშადურის სპირტი და 1-2 ლიტრი წყალი. როგორც მძაფრი სუნის წყარო, ასეთი ხსნარი მოაშორებს დამპალი ხორცისგან დარჩენილ სურნელს. გარეცხეთ სუფთა წყლით. თუ ასეთი დამუშავების შემდეგ მაცივარს ნიშადურის სუნი ასდის, არ უნდა ინერვიულოთ, 2-3 დღის შემდეგ სუნი გაქრება.

სპირტი. ის არა მხოლოდ ანეიტრალებს სუნს, არამედ დეზინფექციას უკეთებს ზედაპირებს. მაცივრის გასაწმენდად შეგიძლიათ გამოიყენოთ არაყიც, თანაბარი პროპორციით წყლით განზავებით. ხსნარს სასიამოვნო არომატის მისაცემად, შეგიძლიათ მას ნახევარი ლიმონის ან ფორთოხლის წვენი დაუმატოთ. ყველა თარო იწმინდება მიღებული პროდუქტით, დატოვეთ 15 წუთის განმავლობაში, რის შემდეგაც ისინი გარეცხეთ უბრალო წყლით.

კალიუმის პერმანგანატი. მის საფუძველზე მზადდება დაბალი კონცენტრაციის ხსნარი. ოდნავ მოვარდისფრო უნდა იყოს. კალიუმის პერმანგანატი კარგად ასუფთავებს ზედაპირებს, ანადგურებს მიკრობებს.წყალბადის ზეჟანგი. ეს არის ხელმისაწვდომ ფასად რეცეპტი, რომელიც დაგეხმარებათ არა მხოლოდ დამპალი ხორცისა და ბაქტერიების სუნისგან მოშორებაში, არამედ გაყვითლებული პლასტმასის ზედაპირების გათეთრებაშიც.

პეროქსიდს 3% ასხამენ შესაფერის ჭურჭელში, ალბობენ რბილ ქსოვილს და მასთან ერთად იწმინდება მაცივრის თაროები და კედლები. 15 წუთის შემდეგ გაწმინდეთ სუფთა წყლით.

იმპროვიზირებული საშუალებების გამოყენებით, თქვენ უნდა იზრუნოთ საკუთარ უსაფრთხოებაზე. გარეცხეთ მაცივარი სადეზინფექციო ხსნარებით ხელთათმანებით, კარგად ვენტილირებად ადგილას.

თუ პროცედურებიდან რამდენიმე დღის შემდეგ სუნი ხელახლა გაჩნდა, პროცესი მეორდება, მეტი ყურადღება ეთმობა ძნელად მისადგომ ადგილებს.