როგორი ტიპის დანები უნდა გქონდეთ სამზარეულოში - 4 სახეობა - rogor.ge

როგორი ტიპის დანები უნდა გქონდეთ სამზარეულოში - 4 სახეობა

ბოსტნეულის დანა

თქვენს სამზარეულოში უნდა გქონდეთ პატარა დანა. ამგვარი დანის სიგრძე ჩვეულებრივ არ აღემატება 10-12 სანტიმეტრს. ასეთი დანით მარტივი იქნება კიტრის, პომიდვრის, ყაბაყის და სხვა ბოსტნეულის დაჭრა.

11-1692000954.png

ბასრი დანა პროდუქტებისთვის

ეს დანა განკუთვნილია პროდუქტების დასაჭრელად. 12-15 სანტიმეტრიანი დანა შესანიშნავია ხორცისა და თევზის ფილესთან, ბოსტნეულთან, ხილთან, მწვანილთან და ყველთან გამოსაყენებლად. ასეთი დანა საკმარისად მძიმე უნდა იყოს, მასის გამო დაჭრა ადვილია. გარდა ამისა, ამგვარი დანა არის ყველაზე ხშირად გამოყენებული შეფ-მზარეულის ხელსაწყო, ამიტომ სათანადოდ შეარჩიეთ ფოლადის პირი.

22-1692000964.png

პურის დანა

მაშინაც კი, თუ მანამდე დარწმუნებული იყავით, რომ პურის დანა არ არის ყველაზე საჭირო ინსტრუმენტი თქვენს სამზარეულოში, მაშინ დროა შეიცვალოთ აზრი. პურის დანის თავისებურება იმაში მდგომარეობს, რომ მისი გრძელი, 23-25 ​​სანტიმეტრიანი პირი შედგება პატარა "ხრახნებისგან" - ეს უბრალოდ აუცილებელია რბილ საკვებთან მიმართებაში.

33-1692000975.png

შეფ-მზარეულის დიდი დანა

მოსახერხებელია ხორცისა და ფრინველის დაჭრა დიდი დანით. ეს შეფ-მზარეულის მრავალმხრივი ინსტრუმენტია. ის განკუთვნილია მუდმივი გამოყენებისთვის და განეკუთვნება პერსონალური დანების კატეგორიას - სწორედ ის, რასაც ნამდვილი მზარეულები ყველგან თან ატარებენ ცალკე ყუთით. სხვათა შორის, საჭიროების შემთხვევაში, ამგვარ დანას შეუძლია ჩაანაცვლოს შეცვალოს თქვენი სამზარეულოს ყველა დანა, გარდა იმისა, რომელსაც იყენებთ ბოსტნეულის დასაჭრელად.

44-1692000989.png