როგორ ჩაანაცვლოთ შაქარი გონივრულად: 10 ჯანსაღი ალტერნატივა
თაფლი - თაფლი შეიცავს ბუნებრივ ანტიოქსიდანტებს და ფიტონუტრიენტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ იმუნური სისტემის გაძლიერებას და აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. მას ასევე აქვს სასიამოვნო ტკბილი გემო და შეიძლება გამოყენებულ იქნას ცომეულში, სოუსებში და სასმელებში.
ფრუქტოზა - ფრუქტოზა არის შაქრის კიდევ ერთი ბუნებრივი ალტერნატივა, რომელიც გვხვდება ბევრ ხილში. თუმცა, უნდა გვახსოვდეს, რომ ფრუქტოზის ჭარბი მოხმარება ასევე შეიძლება საზიანო იყოს, ამიტომ აქ მთავარია ზომიერება.
ქოქოსის შაქარი - მიღებულია პალმის ყვავილის წვენიდან, ქოქოსის შაქარს აქვს დაბალი გლიკემიური ინდექსი და შეიცავს ზოგიერთ ვიტამინს და მინერალს.
ნეკერჩხლის სიროფი - ეს ბუნებრივი სიროფი მზადდება ნეკერჩხლის ხის წვენისგან და არის ჩვეულებრივი შაქრის შესანიშნავი შემცვლელი სხვადასხვა კერძებში.
სტევია - სტევია არის დაბალკალორიული დამატკბობლის ალტერნატივა, რომელიც მიღებულია Stevia rebaudiana მცენარის ფოთლებიდან. მას აქვს ტკბილი გემო, კალორიებისა და ნახშირწყლების გარეშე.
კენკრა - კენკრა, როგორიცაა მარწყვი, ჟოლო, მოცვი და მოცხარი, შეიცავს ბუნებრივ შაქარს, რომელიც მათ სასიამოვნო ტკბილ გემოს აძლევს. გამოიყენეთ ისინი სმუზსა ან სალათებში.
ჩირი - ქიშმიში, ფინიკი და სხვა ჩირი შეიძლება იყოს კარგი ალტერნატივა შაქრისთვის ცომეულში ან დესერტში. ისინი ასევე შეიცავს დამატებით საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც სასარგებლოა სხეულისთვის.
ბანანი – ბანანი ბუნებრივი შაქრისა და ბოჭკოს შესანიშნავი წყაროა. მათ შეუძლიათ გამოიყენონ როგორც ბუნებრივი დამატკბობელი სმუზისა და ცომეულში.
ვაშლის პიურე - ვაშლის პიურე შაქრის გარეშე შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ტკბილი ინგრედიენტი სხვადასხვა რეცეპტებში.
ვანილი - ვანილის ექსტრაქტი თქვენს დესერტებს ტკბილ არომატს და გემოს შემატებს ზედმეტი კალორიების ან შაქრის დამატების გარეშე.