როგორ გავასტერილოთ ქილები - rogor.ge

როგორ გავასტერილოთ ქილები

დაიბანეთ ხელები. სტერილიზაციამდე (რომელი მეთოდიც არ უნდა აირჩიოთ), დარწმუნდით, რომ ხელები სუფთაა. დაიბანეთ თბილ საპნიან წყალში.

1-1689224575.jpg

გარეცხეთ ბანკები. გამოიყენეთ თბილი საპნიანი წყალი ქილების შიდა და გარე ნაწილების გასაწმენდად. დარწმუნდით, რომ მოაცილეთ ყველანაირი ჭუჭყი და კარგად გარეცხეთ. თუ ქილაში დიდი ხნის ნარჩენი საკვებია, დაასველეთ ისინი ქლორის მათეთრებელ ხსნარში (1 კაფსულა მათეთრებელი 3,7 ლიტრზე), რათა დარბილდეს საკვების ნარჩენები, შემდეგ გარეცხეთ საპნიანი წყლით.

2-1689224589.jpg

იპოვეთ დიდი ქვაბი მჭიდროდ დახურული სახურავით.

3-1689224602.jpg

ქილები მოათავსეთ ქვაბში და დაფარეთ წყლით. დარწმუნდით, რომ ქილები მთლიანად ჩაეფლო წყალში. დაახურეთ ქვაბს თავსახური და დადგით მაღალ ცეცხლზე. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ ქილები 5 სრული წუთის განმავლობაში და არა მეტხანს. ეს საკმარისი დროა მათი სტერილიზაციისთვის. ქილები პირქვე უნდა ჩადოთ.

4-1689224616.jpg

ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან. წყალი ოდნავ უნდა გაცივდეს, ამოიღეთ ქილები ქვაბიდან, დააწყვეთ სუფთა პირსახოცზე და გააშრეთ. სტერილიზაციის შემდეგ ქილებთან შეხებისას დარწმუნდით, რომ სუფთა ხელები გაქვთ. გააშრეთ ქილები ჰაერზე, არ გააშროთ პირსახოცით. ეს შეამცირებს ინფექციის რისკს სტერილიზაციის შემდეგ. არ გააშროთ ქილები ჭურჭლის თაროზე, თუ თარო ასევე არ არის სტერილიზებული. როდესაც ქილები გაშრება, შეგიძლიათ მათი გამოყენება ან შენახვა.

5-1689224627.jpg

წყარო: wikihow.com