როგორ მოაშოროთ ნადები, თევზის სუნი, გაასუფთავოთ მიკროტალღური ღუმელი და კიდევ 6 ხრიკი ჩვეულებრივი ლიმონის გამოყენებით
ხის ან პლასტმასის დაფა ინარჩუნებს თევზის ან ქათმის სუნს? წაუსვით ზედაპირზე ლიმონი და გააჩერეთ 10 წუთი, შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე ცივი წყლით. ლიმონის მჟავა გაათავისუფლებს დაფას უსიამოვნო სუნისგან.
დროთა განმავლობაში მიკროტალღურ ღუმელში ცხიმიანი ლაქები და სუნი ჩნდება. მათი მოშორება საკმაოდ მარტივია: დაჭერით ლიმონი ნაჭრებად, მოათავსეთ მინის ან კერამიკულ თასში, დაასხით წყალი და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში მაღალ სიმძლავრეზე 5-7 წუთის განმავლობაში, რომ გახურდეს. ამ პროცედურის შემდეგ სუნი გაქრება, ლაქებს კი ნესტიანი ღრუბლით ადვილად გაწმენდთ.
ლიმონის კანი შესანიშნავად შთანთქავს უსიამოვნო სუნს. ის უნდა იყოს გახეხილი, გახვეული მარლაში და განათავსეთ მაცივრის თაროებზე ან სამზარეულოს კარადებში.
კენკრის კრეფის შემდეგ ხელებზე რჩება ლაქები. ხელების დასაბანად გამოიყენეთ ლიმონი, გაიჩერეთ რამდენიმე წუთით, შემდეგ კი ცივი წყლით დაიბანეთ.
აიღეთ სპრეის ბოთლი, ჩაასხით ლიმონის წვენი. ხახვის ან ნივრის სუნის მოცილებას ადვილად შეძლებთ.
თუ გსურთ ციტრუსის არომატი დაამატოთ ჩვეულებრივი ზეითუნის ზეთს, გახეხეთ ლიმონის ცედრა, მოათავსეთ ზეთის ბოთლში და გააჩერეთ 2 კვირის განმავლობაში. დროდადრო შეანჯღრიეთ ბოთლი. მომზადებისთვის შეგიძლიათ ზეთი ცედრასთან ერთად გამოიყენოთ, ან გადაწუროთ.