როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯნის ნაგეთსები მოლდოვურად - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯნის ნაგეთსები მოლდოვურად

პირველ რიგში მოამზადეთ ბადრიჯანი. თუ სასურველია, გაასუფთავეთ და შემდეგ სიგრძეზე დაჭერით რამდენიმე ნაწილად. მთავარია ყველა ნაჭერს ჰქონდეს ერთი და იგივე სისქე მინიმუმ 1 სმ. შემდეგ ბადრიჯანი 30 წუთით ჩაყარეთ მარილიან წყალში. ეს არის პროფილაქტიკური ღონისძიება, რომლის წყალობით მზა კერძში სიმწარეს აიცილებთ თავიდან.

rogor1-1685599847.jpg

შემდეგ, ბოსტნეული ამოიღეთ წყლიდან და თითოეული ნაჭერი კარგად დააფინეთ ქაღალდის პირსახოცზე. ეს აუცილებელია ზედმეტი ტენიანობის მოსაშორებლად.

ბადრიჯანს აქვს არასასიამოვნო თვისება: შეწვის დროს ძალიან ძლიერად შთანთქავს ზეთს. იმის გამო, რომ ღვეზელისთვის ცომი აუცილებელია. ამისათვის ერთ თასში მოათავსეთ ფქვილი, მეორეში საფანელი. მესამეში კი კვერცხები მსუბუქად ათქვიფეთ, გემოვნებით დამარილების შემდეგ.

ბადრიჯნის თითოეული ნაჭერი დაბეგვეთ სპეციალური ჩაქუჩით. თუ არ გაქვთ, გამოიყენეთ რულეტი ან შუშის ბოთლი. პარალელურად შეგიძლიათ დაიწყოთ ტაფის გაცხელება.

rogor2-1685600031.jpg

თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ ფქვილში. ზედმეტი ამოიღეთ. შემდეგ ამოავლეთ მომავალი ნაგეთსები კვერცხის ნარევში, შემდეგ კი საფანელში.

ამის შემდეგ, დაუყოვნებლივ მოათავსეთ ნაგეთსები წინასწარ გახურებულ ტაფაში, მას შემდეგ, რაც მას მცენარეული ზეთი დაუმატებთ. ბადრიჯანი შეწვით ცომში ტაფაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება 2 მხრიდან.

rogor3-1685600373.jpg

სანამ ბადრიჯანი შემწვარია, მე გთავაზობთ სოუსის მომზადებას. ამისათვის შეურიეთ არაჟანი, დაჭრილი ნიორი, კამა და მარილი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა სანელებლები გემოვნებით. მაგალითად, შებოლილი პაპრიკა. მიირთვით მოხარშული ბადრიჯნის ნაჭრები ცხლად გაცივებული სოუსით. ნამდვილი ჯემი!

rogor4-1685600479.jpg