როგორ ჩავანაცვლოთ ბრინჯის ძმარი როლებსა და სუშიში - rogor.ge

როგორ ჩავანაცვლოთ ბრინჯის ძმარი როლებსა და სუშიში

მოხარშული ბრინჯი როლებისთვის და სუშისთვის შეზავებულია თეთრი ბრინჯის ძმრის, შაქრისა და მარილის ნარევით. ეს სოუსი ხელს უწყობს ბრინჯის შეკვრას და აძლევს მათ დაბალანსებულ გემოს, რომელიც კარგად აჩენს ახალ თევზს და ზღვის პროდუქტებს.

თუ ხელზე ბრინჯის ძმარი არ გაქვთ, მთლიანად უარი არ უნდა თქვათ კერძზე: კერძი გამოვა ძალიან ნაზი. ინგრედიენტების რაოდენობა გამოითვლება 500-600 გ მშრალ ბრინჯზე.

ვაშლის ძმარი

ამ ვარიანტს შესამჩნევი ხილის გემო აქვს. ის უფრო მიზანშეწონილი იქნება როლებში ცხიმოვანი და ცხარე შიგთავსის გარეშე.

ინგრედიენტები:

  • 100 მლ ვაშლის ძმარი
  • 4-5 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 2 ჩაის კოვზი მარილი.

მომზადება:

შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ქვაბში. გააცხელეთ, ურიეთ, სანამ შაქარი არ დაიშლება. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.

ლიმონის წვენი

rogor2-1679638373.jpg

პირველი, არ აჩვენოთ იაპონელებს ეს რეცეპტი. მეორეც, გახსოვდეთ, რომ გემო იქნება ციტრუსოვანი, უფრო მკვეთრი მჟავიანობით. ეს არ არის შესაფერისი დელიკატური გემოს ახალი თევზისა და ზღვის პროდუქტებისთვის.

ინგრედიენტები:

  • 5 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 ½ ჩაის კოვზი მარილი.

მომზადება:

შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი თასში და კარგად აურიეთ სათქვეფით, სანამ მარილი და შაქარი არ დაიშლება.

ჯანჯაფილის მარინადი

ჯანჯაფილის მჟავეს ჩვეულებრივ როლებთან და სუშისთან ერთად მიირთმევენ. თუ მოგწონთ მისი გამაგრილებელი გემო და არომატი, გამოიყენეთ სითხე ქილიდან.

ინგრედიენტები:

  • 70 მლ სითხე მწნილი ჯანჯაფილისგან
  • ½ სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 ½ ჩაის კოვზი მარილი
  • თეთრი ღვინის ძმარი - გემოვნებით.

მომზადება:

ჯანჯაფილის მარილწყალი წვრილი საცრით გადაწურეთ. შეურიეთ შაქარი და მარილი. თუ სითხე არ არის საკმარისად მჟავე, დაამატეთ ცოტა თეთრი ღვინის ძმარი.