როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეულის ტოლმა იასამნისფერი კომბოსტოთი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეულის ტოლმა იასამნისფერი კომბოსტოთი

კომბოსტოს ფურცლები ფრთხილად მოაცილეთ, რომ ხელუხლებელი დარჩეს, თუ ისინი ძალიან მჭიდროდაა მიმაგრებული კომბოსტოს თავს, შეგიძლიათ ფოთლები დანით დაჭრათ ძირში, შემდეგ კი ფრთხილად გამოაცალოთ ფურცლები კიდეების გასწვრივ.

გახეხეთ სტაფილო. შეურიეთ ქვაბში ბრინჯთან, დაჭრილ ნიორთან და სანელებლებთან ერთად. მოხარშეთ ბრინჯი ჩვეულებისამებრ, სანამ თითქმის არ მოიხარშება, ბოლოს დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი.

ხახვი დაჭერით როგორც გინდათ - რგოლები, კუბიკები. და შეწვით ღია ოქროსფრამდე. ხახვი შეიძლება მოთუშოთ ზეთის გარეშე, მცირე რაოდენობით წყალში ან შრატში. რაც უფრო ნაკლები სითხეა, მით უფრო ხრაშუნა და ოქროსფერი გახდება. რომ არ დაიწვას, მოხრაკეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე.

rogor1-1678704051.jpg

კარტოფილი დაჭერით პატარა კუბიკებად და მოაყარეთ ხახვი, დაამატეთ ცოტა მეტი სითხე, რომ ჩაშუშოს, როცა სითხე თითქმის აორთქლდება და კარტოფილი მოიხარშება, მაგრამ არა მთლიანად, დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი და კიდევ შუშეთ. 3-5 წუთი. დასასრულს, შეგიძლიათ დაამატოთ ახალი მწვანილი გემოვნებით.

კომბოსტოს ფოთლებზე დადეთ შიგთავსი. შეგიძლიათ შეფუთოთ, თუ თქვენი ფოთლები დიდია. მოათავსეთ ღუმელის ჭურჭელში და დაასხით ნებისმიერი ფერმენტირებული რძის პროდუქტი შერეული ორი სუფრის კოვზი სოიოს სოუსით. გამოაცხვეთ ღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. ან, დაბალ ცეცხლზე დადგით ქვაბი თავსახურით. თეფშებზე ამოიღეთ, მოასხით არაჟნის სოუსი კომბოსტოს წვენით, ძალიან ლამაზი ფერისაა.

rogor-1678703602.jpg