როგორ შევწვათ სწორად გაყინული კატლეტი - rogor.ge

როგორ შევწვათ სწორად გაყინული კატლეტი

პირველ რიგში გეტყვით, რომ კოტლეტები (და სხვა ნახევარფაბრიკატები) არ უნდა გაადნოთ, უნდა დაიწყოთ შეწვა გაყინულ მდგომარეობაში. თუ ნახევარფაბრიკატი დნება, თქვენ მიიღებთ არა ულამაზეს მადისაღმძვრელ კერძს, არამედ წებოვან და ჩამონგრეულ უფორმო მასას.

rogor-1678085819.jpg

ტაფა უნდა იყოს მაღალი და სახურავით. ეს შეინარჩუნებს ოპტიმალურ ტემპერატურას გაყინული საკვების მომზადებისთვის.

rogor1-1678085856.jpg

გაყინული კოტლეტების შეწვისას სახურავი ფრთხილად უნდა ახადოთ, რომ არ დაიწვათ: ხარშვის პროცესში ბევრი ორთქლი გამოვა.

rogor-1678085946.jpg

შეწვამდე ტაფა მცენარეული ზეთით ძალიან კარგად უნდა იყოს გაცხელებული. მაღალი ტემპერატურა ხელს შეუწყობს ცილების დახვევას და სწრაფად წარმოიქმნება ოქროს ქერქი, შემდეგ კოტლეტები არ იშლება და შიგნით წვნიანი გახდება.

rogor3-1678085931.jpg

რამდენიმე კოტლეტი დადეთ ტაფაზე და აუცილებლად დააფარეთ თავსახური.შეწვით სახურავის ქვეშ 7 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.

მას შემდეგ, რაც კოტლეტები ორივე მხრიდან შებრაწული იქნება, აგრძელებთ შეწვას, ოღონდ გადაბრუნებებს შორის დროს ამცირებთ 3 წუთამდე.

ჯამში, აგრძელებთ ნახევრად მზა კოტლეტების შეწვას 15-დან 20 წუთამდე, არ დაგვავიწყდეთ მუდმივად გადაბრუნება. ამ ძალისხმევის წყალობით, კოტლეტი თანაბრად იქნება შემწვარი და არ იქნება უმი შიგნით.

როგორ გავაბევროთ ფარში გემრიელი კოტლეტებისთვის