როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება

დავიწყოთ ბისკვიტით. პატარა თასში აურიეთ ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები მწიკვი მარილით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. თქვეფის გაგრძელებისას ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

კვერცხებს დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და ნახევარი რძე. დარჩენილი 50 მლ რძე დაგვჭირდებათ ბისკვიტის დასანამად. კვლავ ათქვიფეთ ნარევი. ახლა ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი, მუდმივად ურიეთ. მოზილეთ თხევადი ცომი. აიღეთ საცხობი ფორმა, წაუსვით კარაქი და შემდეგ მოაყარეთ ფქვილი. ჩაასხით ცომი ფორმაში, გაასწორეთ და გააგზავნეთ ღუმელში 30-35 წუთის განმავლობაში. ტემპერატურა 170 გრადუსია. შემდეგ დატოვეთ ბისკვიტი გასაცივებლად.

rogor-1676015431.jpg

ახლა მოამზადეთ მინანქარი. ქვაბში შეურიეთ კაკაო და შაქარი, შემდეგ დაამატეთ ცოტა რძე. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაამატეთ დარჩენილი რძე. შემდეგ დადგით ცეცხლი. ადუღების შემდეგ მინანქარი ადუღეთ დაახლოებით 20 წამის განმავლობაში. არ დაგავიწყდეთ გამუდმებით მორევა. ნარევის ცეცხლიდან ამოღებისთანავე დაუმატეთ კარაქი და აურიეთ. გააცივეთ მინანქარი.

capture-1676015039.jpg

სანამ ყველაფერი გაცივდება, მოამზადეთ კრემი. ამისთვის მიქსერით აურიეთ არაჟანი, ხაჭო და შაქრის პუდრა. როცა მასა ფუმფულა და ერთგვაროვანი გახდება, დაამატეთ კაკაო. ისევ კარგად აურიეთ.

capture-1676015202.jpg

ახლა მოდით ავაწყოთ ჩვენი ნამცხვარი. ბისკვიტი კბილის ჩხირით დახვრტეთ და რძით გაჟღინთეთ. ზემოდან წაუსვით არაჟანი, თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ კი ფრთხილად მოასხით მინანქარი. ნამცხვარი ერთი ღამით მაცივარში გააჩერეთ.

rogor-1676015366.jpg