როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი "ყავა-კარამელი" - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი "ყავა-კარამელი"

ასეთი ნამცხვრის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ქვაბი სქელი ძირით, რომ არაფერი დაიწვას. ასეთ ჭურჭელში აურიეთ ცომის ინგრედიენტები: შაქარი, მარილი, კარაქი. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ, სანამ საშუალო ცეცხლზე არ ადუღდება. მას შემდეგ, რაც ნარევი კრემისებრი გახდება, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და ოდნავ გააცივეთ.

მომავალ ცომს დაუმატეთ თაფლი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. იმავე გზით დაასხით კოვზი ყავა. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხები და სოდა, რომელიც უნდა ააფუშფუშოთ ძმრით. გააჩერეთ ნარევი 10 წუთის განმავლობაში და დაიწყეთ ფქვილის ნაზად ჩაყრა. მოზილეთ რბილი ცომი და შეახვიეთ პოლიეთილენის პარკში. გააჩერეთ 30 წუთი.

კრემისთვის ასევე დაგჭირდებათ ქვაბი სქელი ძირით. შეურიეთ მასში კვერცხის გული, შაქარი, ცოტა მარილი. შემდეგ დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი, ფქვილი და დაუმატეთ 250 მლ რძე. კორძების თავიდან ასაცილებლად, ნაზავი ნაზად ათქვიფეთ მიქსერით. ჩაასხით დარჩენილი რძე და შედგით გაზქურაზე.

დააკვირდით, რომ არაფერი დაიწვას და მუდმივად ურიეთ ინგრედიენტებს ქვაბში. ნარევს დაუმატეთ ყავა და როცა კრემი სქელი გახდება, ის შეიძლება გამოიღოთ გაზქურიდან. ისევ ათქვიფეთ ყველაფერი მიქსერით კარაქის დამატებულ ნაჭრებთან ერთად. კრემს გადააფარეთ პარკი და გააცივეთ.

ქერქი თხელი უნდა იყოს. ისინი 3-4 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე უნდა გამოაცხოთ. დაარეგულირეთ გამოცხობის დრო თქვენი ღუმელის სიმძლავრის მიხედვით. მზა ნამცხვრები მთლიანად უნდა გაცივდეს.

უმჯობესია კარამელის ყავის ნამცხვარი შეაგროვოთ რაიმე სახის ფორმაში, რათა ის სტაბილური იყოს. სხვათა შორის, უმჯობესია კრემი მაცივარში შედოთ, რომ კიდევ უფრო სქელი გახდეს. ქლიავი, თხილი ან სხვა საყვარელი ხილი შეიძლება დავამატოთ ნამცხვრებისა და კრემის ფენებს შორის.

7-1675334686.jpg