როგორ მოვამზადოთ ნაპოლეონი ცხობის გარეშე - უკრაინელი კულინარიული ბლოგერის რეცეპტით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ნაპოლეონი ცხობის გარეშე - უკრაინელი კულინარიული ბლოგერის რეცეპტით

კვერცხები ათქვიფეთ მძიმე, სქელ ძირიან ქვაბში. დაამატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი და სახამებელი. ინგრედიენტები კარგად შეურიეთ სილიკონის სპატულით. შედეგად უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

rogor4-1674455427.jpg

თანდათანობით, 2 ან თუნდაც 3 ნაწილად ჩაასხით რძე კრემში. ერთგვაროვანი მასა გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე შესქელებამდე, მუდმივად ურიეთ. როგორც კი დაინახავთ, რომ მასა შესქელებას და დუღილს იწყებს, გამორთეთ გაზქურა.

rogor4-1674455504.jpg

კრემს დაუმატეთ ნაჭრებად დაჭრილი კარაქი, შემდეგ ყველაფერი ბლენდერით ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე. კრემი დატოვეთ გასაცივებლად. დაახლოებით 15 წუთი სჭირდება.

rogor4-1674455548.jpg

საცხობი ფორმის მოსახსნელ რგოლზე დააფინე პერგამენტის ქაღალდი. დაიწყეთ ტორტის ფორმირება. ფირფიტების ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ფენოვანი ცომი. მაგალითად, ფენოვანი ორცხობილა.

rogor4-1674455705.jpg

დადეთ ყალიბის ძირზე. იმისათვის, რომ ორცხობილა რაც შეიძლება ახლოს იყოს ერთმანეთთან, შეგიძლიათ გამოიყენოთ არა მხოლოდ მთლიანი ნაჭრები, არამედ ნატეხებიც. სპატულით გულუხვად წაუსვით კრემი. ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ ნამცხვარი კარგად იყოს გაჯერებული და ოდნავ ტენიანი.

კვლავ მოაყარეთ ორცხობილა, შემდეგ კი კრემის ფენა. ასე გააკეთეთ მანამ, სანამ კრემი და ნამცხვარი არ გათავდება. ჩვეულებრივ გამოდის დაახლოებით 4 ფენა. არ დაგავიწყდეთ ნამცხვრების დატოვება ზემოდან მოსაყრელად. მინდა შეგახსენოთ, რომ ზედა ფენა უნდა იყოს კრემი. ნამცხვრის ზემოდან დაამშვენებს ორცხობილების ნამსხვრევებით. მზა ნამცხვარი შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 საათით. შემდეგ შეგიძლიათ ნაპოლეონის გვერდები ნაფხვენებით გააფორმოთ.

rogor5-1674456011.jpg

rogor5-1674456047.jpg