როგორ მოვამზადოთ პოლონური ბიგოსი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ პოლონური ბიგოსი

ბიგოსის მოსამზადებლად, ჯერ ხორცი გარეცხეთ, დაასველეთ ქაღალდის პირსახოცებით, რომ ზედმეტი წყალი მოაშოროთ და დაჭერით ნაჭრებად, თითოეული ნეკნის გასწვრივ.

შეწვით ნეკნები ღრმა ქვაბში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. არ არის საჭირო ქვაბში ცხიმის დამატება, ღორის ნეკნები შეიცავს მას საკმარისი რაოდენობით. 10-15 წუთი დასჭირდება, ქვაბს თავსახური არ დააფაროთ.

შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, აურიეთ და შეწვით ყველაფერი ერთად, სანამ ხახვი არ გახდება ოქროსფერი.

შემდეგ მოაყარეთ გახეხილი სტაფილო, მარილი, პილპილი. დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და ქინძი. აურიეთ, შეწვით ყველაფერი ისევ 5 წუთის განმავლობაში სახურავის გარეშე, სანამ სტაფილო არ გახდება რბილი. აკონტროლეთ ცეცხლი, არაფერი არ უნდა დაიწვას.

დროა დავამატოთ მჟავე კომბოსტო, ყველაფერი ისევ ავურიოთ, მხოლოდ ამჯერად დავაფაროთ თავსახური და ვშუშოთ 15 წუთი.

დაამატეთ დაჭრილი ახალი კომბოსტო, აურიეთ და თუშეთ სახურავის ქვეშ 1-1,5 საათის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ. ახალი კომბოსტო სწრაფად შემცირდება მოცულობაში და წვენს გამოუშვებს. თუ ხარშვის დროს მოგეჩვენებათ, რომ არ არის საკმარისი წვენი, შეგიძლიათ დაამატოთ მჟავე კომბოსტოს სითხე.

ბოლოს დავამატოთ გარეცხილი ქლიავი და ვშუშოთ კიდევ 10-15 წუთი და ბიგოსიც მზადაა!