როგორ მოვამზადოთ ტაბასკოს სოუსი სახლის პირობებში
წიწაკა გარეცხეთ გამდინარე წყალში, მოაშორეთ ყუნწი თესლებთან და ტიხრებთან ერთად;
წიწაკა დაკეპეთ დანით, რაც შეიძლება წვრილად;
აადუღეთ ჭიქა წყალი და ჩაყარეთ მასში დაჭრილი წიწაკა;
დააყენეთ ნარევი დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაწურეთ წყალი და დატოვეთ მხოლოდ 90 მლ;
გარეცხეთ პომიდორი, გახეხეთ და დაუმატეთ წიწაკას;
შემდეგ, დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და კარგად დააბლენდერეთ;
ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, დაასხით სოუსი და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. ადუღების შემდეგ სოუსს მუდმივად უნდა ურიოთ;
გამორთეთ ცეცხლი, მოაყარეთ მარილი, შაქარი, შავი პილპილი და დაჭრილი ოხრახუში, ყველაფერი კარგად აურიეთ;
გააჩერეთ სოუსი 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ.