როგორ მოვამზადოთ ეგზოტიკური ტორტი "თოვლის კაცი" საახალწლოდ, რომელიც ყველას მოეწონება - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ეგზოტიკური ტორტი "თოვლის კაცი" საახალწლოდ, რომელიც ყველას მოეწონება

დაიწყეთ ბისკვიტის მომზადებით. ამისათვის ჯერ კვერცხი გამოიღეთ მაცივრიდან, ის უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. გულები და ორი კვერცხი ათქვიფეთ შაქართან ერთად. უნდა მიიღოთ ფუშფუშა მსუბუქი მასა. გაცერით ფქვილი, შეურიეთ გამაფხვიერებელს და თანდათან დაუმატეთ კვერცხის მასას. ნაზად აურიეთ სპატულით. ცომის შემდეგ ჩადეთ ფორმაში და გამოაცხვეთ ბისკვიტი 180 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.

rogor1-1671616890.jpg

შემდეგ მოვამზადებთ ყაყაჩოს ბისკვიტს. ამისათვის ავთქვიფოთ ცილები სტაბილურ ქაფამდე. თქვეფისას დაამატეთ შაქარი თითო სუფრის კოვზით. ფქვილს შეურიეთ მშრალი ყაყაჩოს თესლი და გამაფხვიერებელი. დაუმატეთ კვერცხის ცილას და ნაზად აურიეთ. ისევ ჩადეთ ფორმაში და შედგით ღუმელში 15 წუთით.

rogor2-1671617031.jpg

ამის შემდეგ, ორცხობილა უნდა გაცივდეს ოთახის ტემპერატურამდე. ჩვეულებრივი ბისკვიტი დავჭრათ ორ თხელ ნამცხვრად.

rogor3-1671617067.jpg

კრემს ვამზადებთ მხოლოდ მაშინ, როცა უკვე შესაძლებელია ტორტის აწყობა. იმიტომ რომ ძალიან სწრაფად იყინება. ჟელე გავხსნათ ცხელ წყალში, გავაციოთ. კარგად გაცივებული ნაღები შაქრის ფხვნილთან ერთად ათქვიფეთ სანამ არ გახდება ფუმფულა. ახლა შეამცირეთ მიქსერის სიჩქარე და გაციებული ჟელე დაუმატეთ კრემს თხელი ნაკადით. ათქვიფეთ. ბოლოს დაუმატეთ დაჭრილი ხილი და აურიეთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი, მაგრამ დაკონსერვებულიც გამოდგება.

ახლა ააწყვეთ ტორტი. უმჯობესია ამის გაკეთება მაღალ გვერდებიან ფორმაში, რადგან კრემი საკმაოდ თხევადია. ჯერ ჩვეულებრივი ბისკვიტი დადეთ, ზემოდან წაუსვით კრემის ნახევარი. შემდეგი ყაყაჩოს ბისკვიტი, შემდეგ კრემის მეორე ნახევარი. ზემოდან დაადეთ ბისკვიტის მეორე ნახევარი. ნამცხვარი შედგით მაცივარში მინიმუმ 8 საათით. სუფრაზე მიტანის წინ შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრა.

rogor4-1671617639.jpg