როგორ გამოვაცხოთ სანტა კლაუსის ფორმის უგემრიელესი ღვეზელი - rogor.ge

როგორ გამოვაცხოთ სანტა კლაუსის ფორმის უგემრიელესი ღვეზელი

დიდ ჯამში აურიეთ 2 ს/კ. ფქვილი, შაქარი, საფუარი და მარილი. ქვაბში გააცხელეთ რძე, წყალი და კარაქი. შემდეგ დაამატეთ ისინი მშრალ ინგრედიენტებს. აურიეთ კარგად. ათქვიფეთ კვერცხები და დაუმატეთ ცომს დარჩენილ ფქვილთან ერთად.

ცომი კარგად მოზილეთ. ის უნდა გახდეს ელასტიკური. მოათავსეთ თასში და დააფარეთ თავსახური. ცომს დაუთმეთ 1 საათი, რომ გაორმაგდეს ზომა.

გააცხელეთ ღუმელი 180°-მდე. ცომი გაყავით ორ ნაწილად, ერთი ოდნავ დიდი უნდა იყოს.

გააკეთეთ სამკუთხედი დიდი ცომისგან, თოვლის ბაბუის ქუდის და მისი სახისთვის.

rogor-1670306454.jpg

მცირე ნაწილი ორ ნაწილად გაყავით. მიეცით ერთ ნაწილს წვერის ფორმა. გამოიყენეთ მაკრატელი მისგან ზოლების გასაკეთებლად. თუ სასურველია, ისინი შეგიძლიათ გადაგრიხოთ.

rogor1-1670306521.jpg

rogor2-1670306546.jpg

rogor3-1670306569.jpg

დარჩენილი ცომისგან გააკეთეთ ულვაში, ცხვირი, ქუდის კიდე და პომპონი. ულვაში დავჭრათ ზოლებად და მოვათავსოთ წვერის ზემოთ. მიამაგრეთ ცხვირი ულვაშის ზემოთ.

გამოიყენეთ მაკრატელი თვალებისთვის ხვრელების გასაკეთებლად და იქ მოათავსეთ ქიშმიში. ცალკე 2 თასში ათქვიფეთ გულები. ერთ-ერთ მათგანს დაუმატეთ წითელი საკვები საღებავი და ფრთხილად წაუსვით ცხვირზე, ლოყებზე და თოვლის ბაბუის ქუდზე. ცომის დანარჩენ ნაწილს გადაუსვით ფუნჯით მეორე გული.

rogor4-1670306668.jpg

თავისუფლად დააფარეთ ფოლგა. გამოაცხვეთ ცომი 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ ფოლგა და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთი, რომ ცომი შეწითლდეს.

ასეთ საახალწლო კერძის მომზადებას დაახლოებით ორი საათი დასჭირდება. შეგიძლიათ იფანტაზიოროთ და დაამატოთ სხვა ელემენტები.

rogor-1670306737.jpg