როგორ გამოვაცხოთ ყველაზე გემრიელი ვაშლი - rogor.ge

როგორ გამოვაცხოთ ყველაზე გემრიელი ვაშლი

გამომცხვარი ვაშლი თაფლით

rogor1-1670245335.jpg

გამომცხვარი ვაშლის უზარმაზარი უპირატესობა ის არის, რომ დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. ადამიანებისთვის, რომლებსაც აქვთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემები, არ არის რეკომენდებული ახალი ვაშლის ძალიან ბევრი ჭამა. განსაკუთრებით კანით. გამომცხვარი ვაშლი კი ზიანს ვერ მოგაყენებთ, რადგან გავლილი აქვს თერმული დამუშავება.

რა თქმა უნდა, გამომცხვარ ვაშლში იმდენი ვიტამინი არ არის, რამდენიც ახალში. მაგრამ ის ძალიან მდიდარია სხვა სასარგებლო მიკროელემენტებით. მაგალითად, კალციუმი, კალიუმი, სელენი და იოდიც კი. ზედმეტი არ იქნება ასეთი ვაშლების გამოყენება საკვებად და მათთვის, ვისაც ფიგურის გაუმჯობესება სურს. ამ დესერტში ძალიან ცოტა კილოკალორიაა. ახლა კი გავეცნობით მისი მომზადების საიდუმლოს.

ამ ვაშლის გამოცხობა შეგიძლიათ სხვადასხვა გზით. მაგალითად, ღუმელში ან თუნდაც მიკროტალღურ ღუმელში. მაგრამ ელექტროენერგიის სრული არარსებობის პირობებში, ვაშლი ადვილად ცხვება ფოლგაში ჩვეულებრივ გაზქურაში, ან თუნდაც ღია ცეცხლზე გამომცხვარი კარტოფილის პრინციპით. დიახ, თქვენ უნდა ყურადღებით დააკვირდეთ, რომ ნაყოფი არ დაიწვას. ასევე, ამ რეცეპტში შაქარი არ არის გამოყენებული. თუმცა, თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ სასურველი რაოდენობით.

rogor-1670245533.jpg

სათანადო ზომის ვაშლები კარგად გარეცხეთ, ამოიღეთ კუდები ზემოდან და ქვემოდან. ვაშლის ზემოდან ამოჭერით რბილობი. ზოგიერთი რეცეპტი მოითხოვს რბილობის თითქმის სრულ მოცილებას, მაგრამ უმჯობესია დატოვოთ იგი. ასე უფრო გემრიელია.

ცალკე ჯამში აურიეთ ხაჭო, ვანილის შაქარი, თხილი და ქიშმიში. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ გააკეთოთ ამ კომპონენტების გარეშე. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი სერიოზულად აუმჯობესებენ გამომცხვარი ვაშლის გემოს. თითოეულ ვაშლს დაუმატეთ შიგთავსი.

rogor2-1670245751.jpg

შევსებული ხილი უნდა იყოს გახვეული ფოლგის რამდენიმე ფენაში. შემდეგ, ფრთხილად მოათავსეთ ისინი ღუმელში ან ღია ცეცხლის კიდეზე (ნახშირზე). თქვენ უნდა ყურადღებით დააკვირდეთ რამდენ ხანი, როგორ ცხვება ვაშლი და მუდმივად გადაატრიალოთ ისინი. ასე თითოეული მხარე ოპტიმალურად გამომცხვარი იქნება. თუ ცეცხლი ძალიან ძლიერია, მაშინ 10-15 წუთი შეიძლება იყოს საკმარისი იმისათვის, რომ ვაშლი სრულად მოხარშული იყოს.

როგორც კი გამომცხვარი ვაშლი მზად იქნება, ფრთხილად ამოიღეთ ცხელი ფოლგადან. ხილს მოასხით თაფლი და მოაყარეთ დარიჩინი. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა შაქარი. თუ გაქვთ სხვა ტოპინგები (შოკოლადი, კარამელი, სიროფი), თავისუფლად მოასხით ის ვაშლს.