რა უნდა დაუმატოთ ქათმის ფეხების ბულიონს, რომ დელიკატესად იქცეს
გარეცხეთ ქათმის ფეხები, მოაჭერით თითების წინა ნაწილი (ფრჩხილებიანად), გააცალეთ უხეში კანი, მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი.
როგორც კი წყალი ადუღებას დაიწყებს, გამოცვალეთ და კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამის შემდეგ, შეამცირეთ ცეცხლის სიმძლავრე მინიმუმამდე. ქვაბში ჩააგდეთ მთლიანი ხახვი და სტაფილო, ასევე ქათმის ფილე. ფრთხილად ამოიღეთ ქაფი, რომელიც წარმოიქმნება.
როგორც კი ფილე ნახევრად მოიხარშება, წვნიანს დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი. სუპის ხარშვის დასრულებამდე დაახლოებით 15 წუთით ადრე ჩაყარეთ ვერმიშელი და სანელებლები. ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ახალი მწვანილი. ამოიღეთ ფეხები ცალკე თეფშზე, რათა კომფორტულად შეჭამოთ. ან თუნდაც ამოიღეთ ქვაბიდან, რადგან მათ უკვე შეასრულეს მთავარი როლი წვნიანის მომზადებაში.
ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ქათმის ფეხები ოქროსფერამდე. ცალკე თასში შეურიეთ 1 ჩ.კ ბრინჯის ძმარი, 1 ჭიქა წყალი; 2 კბილი ნიორი; 1 ჩ.კ შაქარი; 4 ს.კ. სოიოს სოუსი; 0,5 ჩ.კ ჯანჯაფილი. ჩაასხით სოუსი ტაფაში, შემდეგ დაასხით ჭიქა წყალი. ჩინურად შემწვარი ქათმის თათი მზად უნდა იყოს 25 წუთის შემდეგ.