როგორ დავარბილოთ ქათმის ხორცი - rogor.ge

როგორ დავარბილოთ ქათმის ხორცი

იპოვეთ ხორცისთვის შესაფერისი ხელსაწყო. როგორც წესი, ეს არის ხის ან ლითონის ჩაქუჩი, მას აქვს კბილები, რომელიც საშუალებას გაძლევთ დაჩეჩქვოთ ხორცი, რათა ის უფრო რბილი გახდეს. ჩაქუჩის შეძენა შეგიძლიათ ნებისმიერ სამზარეულოს მაღაზიაში. თუ ასეთი ხელსაწყო არ გაქვთ, მაშინ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩვეულებრივი სუფთა ჩაქუჩი, მაგრამ ეს ნაკლებად ეფექტური იქნება თავის ბრტყელი ზედაპირის გამო.

1-1659941103.png

მოაშორეთ ხორცს ძვალი და ისე დაამუშავეთ. ხორცის ჩაქუჩი შეიძლება გამოყენებულ იქნას ქათმის მკერდისა და სხვა უძვლო ქათმის ნაწილების დასაჭრერად. თუ ძვლიანზე ხორცის ჩაქუჩით დარბილებას აპირებთ, ჯერ ძვალი უნდა ამოიღოთ.

2-1659941123.png

ხორცი შეახვიეთ პოლიეთილენის პარკში. ამ წინასწარ განზრახვის წყალობით ხორცის პატარა ნაჭრები მთელ სამზარეულოში არ გაიფანტება.

3-1659941142.png

ხორცი დავჭრათ. ხორცი თანაბრად დაანაწევრეთ სპეციალური ჩაქუჩით მთლიან ზედაპირზე. დაამუშავეთ ორივე მხრიდან, სანამ ხორცის ნაჭერი არ გახდება სასურველი სისქის.

4-1659941198.png

გამოიყენეთ უშაქრო იოგურტი, ან ზეთი. იოგურტი და ზეთი შეიცავს ფერმენტებს და მჟავებს, რომლებიც ანადგურებს ქათმის ხორცში არსებულ ცილას და რბილს ხდის მას. ამიტომაც ბევრმა მზარეულმა იცის, რომ თუ შეწვამდე ღამეს ქათამს იოგურტში ან არაჟანში მოვათავსებთ, მაშინ შემწვარი ქათმის გემო ყოველგვარ მოლოდინს გადააჭარბებს. მსგავსი ხრიკი შეიძლება გამოვიყენოთ ქათმის ნებისმიერ ნაწილზე და მომზადების ნებისმიერ მეთოდზე. იოგურტის შემთხვევაში საუკეთესოა უშაქრო ვერსია. არომატიზატორებს, როგორიცაა ვანილი, შეუძლია გააფუჭოს ქათმის გემო. შეგიძლიათ გამოიყენოთ უცხიმო იოგურტი. ფრინველის ხორცი მიიღებს რბილი იოგურტის არომატს, რომელიც კარგად ერწყმის წიწაკას და სხვა სანელებლებს. ზეთი უფრო რბილია და არ მოქმედებს ქათმის გემოზე. შეგიძლიათ საკუთარი ხელით მოამზადოთ ზეთი. ჭიქას დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი (30 მილილიტრი) თეთრი ძმარი, დარჩენილი ნაწილი შეავსეთ მთელი ან უცხიმო რძით. ნარევი უნდა გააჩეროთ 5-10 წუთი. გამოიყენეთ ეს ნარევი რძის ნაცვლად.

5-1659941217.png

იმისთვის რომ ხორცი დაამარინადოთ, გჭირდებათ ერთი საათი ან მეტი დრო. უმჯობესია დატოვოთ იგი ღამით, მაგრამ ერთ საათშიც კი ხორცი გაცილებით რბილი გახდება. ხორცი მოათავსეთ თასში და დაასხით ქათამს იმდენი უშაქრო იოგურტი ან ზეთი, რომ მარინადი დაიფაროს. მოათავსეთ კონტეინერში და შედგით ქათამი მაცივარში. შეგიძლიათ მარინადს მოაყაროთ სანელებლები და მარილი, რათა ქათამს არომატი შესძინოს. დამარინადების შემდეეგ, მოხარშვის წინ მოაცილეთ ზედმეტი ზეთი ან იოგურტი.

6-1659941248.png

წყარო: wikihow.com